Neem alvast een kijkje

NNO Messiaen Ensemble

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Van Beethoven tot Bartok met NNO

Olivier Messiaen was één van de belangrijkste componisten van de 20e eeuw. Het onconventionele werk van de componist, organist en pianist werd sterk beïnvloed door de rooms-katholieke geloofsleer. Al op 11-jarige leeftijd studeerde hij aan het conservatorium in Parijs. Samen met onder andere André Jolivet richtte hij de muziekbeweging Le jeune France op. Toen hij door de Duitsers in 1940 krijgsgevangen werd genomen, schreef hij in het kamp Görlitz het introspectieve Quatuor pour la fin du temps. Nog al…

Van Beethoven tot Bartok met NNO

Olivier Messiaen was één van de belangrijkste componisten van de 20e eeuw. Het onconventionele werk van de componist, organist en pianist werd sterk beïnvloed door de rooms-katholieke geloofsleer. Al op 11-jarige leeftijd studeerde hij aan het conservatorium in Parijs. Samen met onder andere André Jolivet richtte hij de muziekbeweging Le jeune France op. Toen hij door de Duitsers in 1940 krijgsgevangen werd genomen, schreef hij in het kamp Görlitz het introspectieve Quatuor pour la fin du temps. Nog altijd is het één van zijn meest gespeelde werken.

Het Messiaen Ensemble van het Noord Nederlands Orkest bestaat uit Sergiy Bolotny op viool, Noëlle Weidmann-Ercan op cello, Keiko Sakuma op piano en Joost van Rheeden op klarinet. Het ensemble speelt een divers programma vol kamermuziek, met werken van Beethoven tot Bartok.

Prijzen

  • Vaste prijs € 17,50

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!