Neem alvast een kijkje

6

Zondagmiddagfestival Forever Akoestisch in Atlas Theater

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Zondagmiddagfestival Forever Akoestisch in Atlas Theater

EMMEN – Op zondagmiddag niets te doen en toch zin hebben om eruit te willen? Ga dan …

Zondagmiddagfestival Forever Akoestisch in Atlas Theater

EMMEN – Op zondagmiddag niets te doen en toch zin hebben om eruit te willen? Ga dan naar het minifestival Forever Akoestisch in het Atlas Theater. Na de succesvolle Forever Young en Forever Blues festivals komen de Vrienden van het Atlas Theater met een nieuw kleinschalig zondagmiddag festival: Forever Akoestisch. Op zondag 14 april treden Jungle of Roots met country- en americanasongs, D’Irish Folk met de bekendere Ierse en Schotse nummers, het Noord-Nederlands Gitaar Ensemble met klassieke en popnummers en Rolink en Verpalen met folk-, blues- en jazzsongs op. Een garantie voor een fijne muzikale zondagmiddag.

De vier acts treden tussen 14.30 en 17.00 uur drie keer een half uur. Na afloop kunnen de bezoekers nog genieten van Groundhog Day. Wie een ticket koopt kan drie optredens uitkiezen. Het publiek verplaatst zich na een half uur van de ene naar het andere podium. Het is bovendien mogelijk om na afloop aan te schuiven voor een speciaal Forever Akoestisch diner.

Emmenaar Gerard Rolink en Frans Verpalen spelen al samen sinds 1962. Eerst in bands als Rainy-Day Man en The Fellows. Toen ze elkaar later weer tegenkwamen bleek dat de chemie tussen hen nog steeds als vanouds was. Ze hebben zich als duo toegelegd op alternatieve Britse - en Amerikaanse blues-, jazz, en folksongs.

Jungle of Roots bestaat uit Ron Snippe en Emmenaar Peter Dusseljee. Zij treden met hun Americana repertoire op in Nederland en Duitsland. Via country en rock, naar sixties- en seventiespop en van folky mountainsongs naar calypso. Dit alles onder de noemer Americana.

D’Irish Folk naam is een samenvoeging van Drenthe en Irish. De Emmense band noemt zich de Tribute Band van The Dubliners, Dublin Legends, The Kilkenny’s, Dougie Maclean en vele andere bekende namen uit de Ierse en Schotse folkscene. Het repertoire bestaat uit de bekende liedjes van deze artiesten. Meezingen dus.

Het Noord- Nederlands Gitaar Ensemble bestaat uit vijftien gitaristen. Het repertoire is zeer divers en bestaat uit origineel voor het gitaarensemble gecomponeerde werken, maar ook uit arrangementen van stukken van klassieke componisten en bekende popsongs zoals Radar Love van Golden Earring.

Tijdens het diner in het restaurant speelt Groundhog Day. Emmenaren Ben Helle en Martin Schoemaker, gewapend met twee akoestische gitaren, een mondharmonica, spelen de mooiste nummers van hun muzikale helden. Van Bruce Springsteen en U2 tot Pearl Jam en Oasis, Doe Maar, Bob Marley en De Dijk.

Tickets voor Forever Akoestisch zijn vanaf 15 februari verkrijgbaar bij het Atlas Theater. Kaarten kosten 15 euro. Voor Vrienden van het Atlas Theater 10 euro. Voor wie na het festival nog langer wil blijven bestaat de mogelijkheid een diner bij te boeken. Tijdens het diner treedt vanaf 17.30 uur Groundhog Day op.  
https://www.atlastheater.nl/voorstellingen/voorstelling/reserveren/?performanceId=185402

Foto’s:

D’Irish Folk (Foto: Eigen foto).

Noord-Nederlands Gitaar Ensemble (Foto: Eigen foto).

Rolink en Verpalen (Foto: Eigen foto).

Jungle of Roots (Foto: Gerrie van Barneveld).

Groundhog Day (Foto: Janet Luttmer).

Prijzen

  • Volwassenen € 15,00 Tickets kosten 15,00 Vrienden van het Atlas Theater 10,00

In de buurt

Toon resultaten

Hier vind je ons

Atlas Theater
Raadhuisplein 100
7811 AP Emmen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!