Neem alvast een kijkje

Linde Nijland & Kirsty McGee

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Op deze donderdagavond kun je genieten van een bijzonder dubbelconcert; een sterke muzikale …

Op deze donderdagavond kun je genieten van een bijzonder dubbelconcert; een sterke muzikale combinatie. Kirsty McGee uit Engeland heeft een uniek oeuvre waarbij zachte luisterliedjes afgewisseld worden door krachtige, meer bluesy en jazz-achtige nummers, met onder meer inspiratie uit de jaren 30. Haar nummer Sandman figureerde in de film ‘Trance’ van de bekende filmmaker Danny Boyle en de bekende radio DJ Bob Harris (BBC) sprak lovend over Kirsty “Absolutely superb, memorable, I love her songs.” Speciaal voor deze Nederlandse tour treedt ze samen op met Nederlands beste folkzangeres Linde Nijland. Met extra versterking van multi-instrumentalist Bert Ridderbos op gitaren, banjo, dobro, accordeon en cittern.

De kristalheldere folk van Linde sluit goed aan bij het diverse repertoire van Kirsty. Haar nieuwste album kreeg lovende recensies in bijv. OOR: “Ten Years bevat vrijwel alleen nummers van Nijland zelf en toont haar in compositorische topvorm”. Ook werd de CD genomineerd voor de ‘Preis der Deutschen Schallplattenkritik’. Ooit begon Linde als helft van het zangduo Ygdrassil. Ook bracht ze een eerbetoon aan de Britse folklegende Sandy Denny, wat o.a. leidde tot een gastoptreden bij een reünieconcert van Fairport Convention in de Barbican Hall in Londen (met Richard Thompson) op uitnodiging van Joe Boyd (producer van Nick Drake e.a.). Samen met Bert Ridderbos maakte ze onder andere een muzikale reis naar Bhutan, met optredens in landen als Iran en India. Bert is ook bekend van de Groninger streektaalgroep Törf.

Kirsty en Linde zullen apart, maar ook samen hun mooie liedjes ten gehore brengen. Hierbij deels, muzikaal en veelzijdig ondersteund door Bert Ridderbos. Kirsty heeft naast haar gitaar ook een echte ‘zingende zaag’ bij zich. Dit optreden is iets om niet te missen.

Prijzen

  • Volwassenen € 15,00

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!