Neem alvast een kijkje

“De Jeugd van Vroeger” + support Marieke Schenk band


Ticket

De Jeugd van Vroeger
Het begon drie jaar geleden aan de Kleine Brinkstraat in Borger. Evert Gaspersz (69) spe…

De Jeugd van Vroeger
Het begon drie jaar geleden aan de Kleine Brinkstraat in Borger. Evert Gaspersz (69) speelt al bijna zijn hele leven gitaar als hij ontdekt dat overbuurman Dick Kap (66) altijd graag heeft willen drummen. Dick en Evert gaan samen af en toe oefenen als Evert opvangt dat zijn andere overbuurman Jan Hulshof (57) ruim 35 jaar geleden als toetsenist in diverse bandjes in Borger heeft gespeeld. Na maanden aandringen gaat Jan overstag en besluit een keer mee te oefenen op een keyboard van Evert. Na 35 jaar niks te hebben gedaan best even wennen maar al snel slaat het muziekvirus weer toe en sluit Jan zich wekelijks bij de oefensessies aan.
Goede vriend Johan Klasen (72) woont een paar straten verderop en komt regelmatig kijken. De band spreekt regelmatig over het gemis van een bassist en Johan, nog nooit een snaar aangeraakt, besluit daarop te gaan bassen en wordt toegevoegd als bassist.
Leuk dat instrumentale werk en Jan zingt af en toe een nootje mee maar het zou leuk zijn om een zangeres toe te voegen aan het geheel.
Na wat zoekwerk herinnert Jan zich dat een oud-collega van hem die twee straten verderop woont tijdens het werk altijd liep te zingen. Na wat berichtjes heen en weer wordt Miranda Potgieter (48) zangeres van de band.
Het blijkt best een uitdaging om met al deze ‘jonge talenten’ het geluid een beetje goed op elkaar af te stemmen. Buurman Klaas Jan Keizer (49) offert zich in eerste instantie op om wat met het geluid te puzzelen. Elke week wordt er geoefend in de tuinkamer van Dick onder het genot van een hapje en drankje.

Eerste optreden
Oktober 2022 besluit de groep een zaaltje te huren in De Groeve en een optreden voor familie en vrienden te organiseren en tja, dan heb je wel een naam nodig en dat werd, hoe toepasselijk, ‘De Jeugd van Vroeger’.
Het werd een gezellige avond maar de algehele conclusie van de groep was ook dat er nog werk aan de winkel was mocht dit in de toekomst een vervolg krijgen. Dat het naar meer smaakte was wel duidelijk want ondertussen is Klaas Jan, die af en toe thuis eens wat tokkelde op een gitaar, ook als gitarist toegevoegd aan de band.
En dat het een vervolg gaat krijgen is ondertussen ook zeker want op zaterdag 13 april 2024 staan deze trotse ‘Borgerders’ ingepland bij Podium 34!

Repertoire
De smaken van de bandleden lopen uiteen en niet alles is haalbaar maar zodoende komt er wel van alles voorbij op hun setlist. Van Cuby, Brainbox, The Rolling Stones en Tom Petty tot Radiohead, R.E.M. en de Red Hot Chili Peppers.

‘De beste coverband uit Drenthe? Zeker niet maar we hebben er zin in, zijn best een beetje trots en doen stinkend ons best!’, aldus De Jeugd van Vroeger.

Marieke Schenk band

Vanuit het niets verscheen de jonge Marieke Schenk twee jaar geleden op de bühne. Niet lang daarna stond ze in Djammen en vertelde ze dat ze artiest wilde worden. Inmiddels werkt de Tynaarlose hard aan haar carrière.
De vorige keer in Djammen kwam naar voren dat spelen in een band als eerste stap in de richting van een professionele muziekloopbaan werd gezien. Dat doel is inmiddels behaald.
Vetter

Maanden oefende ze thuis met alleen een gitaar en haar stem, maar op een zeker moment ontdekte Schenk dat er wat ontbrak. Haar muziek moest grootser. Een band zou uitkomst bieden. "Twee gitaren doen toch meer dan een en het klinkt gewoon veel vetter", legt ze uit. "Het geeft veel meer energie en daar krijg ik zelf ook veel meer energie van en daardoor kan ik het ook veel beter uitstralen."
De band is er inmiddels, maar die zoektocht ging niet vanzelf. Allerlei wegen heeft de Tynaarlose bewandeld om muzikanten te vinden. "Via muzikantenbanken en zo. Ik weet het eigenlijk niet meer. Via allerlei websites, via Instragram, Facebook, geen idee. Maar het is me gelukt en daar ben ik heel blij mee", lacht ze enthousiast.
Aanpakken

Dat ze vanuit het niets kwam, zonder muzikale ervaring en nu met een band op de planken staat, komt wellicht door haar onbevangen houding. "Ik durf me wel gewoon aan te melden voor dingen en dan zie ik wel of het lukt", legt Schenk uit. "Ik denk wel dat dat een goede richting is. Als je kan spelen, gewoon gáán. En op die manier steeds meer." Tot nu toe werpt haar plan z'n vruchten af.
Bron:RTVDrenthe

Locatie Podium34 Hoofdstraat 34 9531 AG Borger

Wanneer

Prijzen

  • van € 6,00 tot € 7,50

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!