Een verhaal om te delen...

Denk je aan Drenthe, dan denk je aan hunebedden. De oudste monumenten van Nederland. Maar Drenthe heeft op het gebied van cultuur en erfgoed verrassend veel meer te bieden: Werelds Erfgoed. Van alle tijden, maar in 2018 vol cultuurhistorische mijlpalen. Zo bestaat de Maatschappij van Weldadigheid 200 jaar en zijn de Kolonien van Weldadigheid genomineerd voor UNESCO Werelderfgoed. Opent het Gevangenismuseum de nieuwe tentoonstelling over het leven in Veenhuizen, de grootste (straf) kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid en verwelkomt Drenthe de bijzondere internationale tentoonstelling Into Nature.

Bekijk hier de hele kalender van Werelds Erfgoed activiteiten in 2018.

Persreizen Werelds Erfgoed

Het Werelds Erfgoed in Drenthe is een verhaal dat we graag delen. Met u en uw lezers. Vandaar dat u als vertegenwoordiger van een medium of online platform van harte welkom bent om het Werelds Erfgoed in Drenthe zelf te komen ontdekken.

Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte persreis of deelname aan één van de georganiseerde persreizen. Contactpersoon: Gonneke van Vught, gonneke.vanvught@marketingdrenthe.nl, tel. (0592) 79 24 20.

Beeldbank Werelds Erfgoed

200 jaar Koloniën van Weldadigheid

In het stoere Drentse landschap ontstonden 200 jaar geleden de eerste ideeën voor de Nederlandse verzorgingsstaat. In 1818 werd de Maatschappij van Weldadigheid opgericht. Kolonisten uit heel Nederland werden hier opgevangen en kregen onderwijs, werk,  gezondheidszorg. Een uniek sociaal experiment.

Dit jaar wordt duidelijk of de Koloniën van Weldadigheid 
(1 geschiedenis, 7 verhalen) UNESCO Werelderfgoed worden.

Meer informatie

Culturele highlights