Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Drenthe. Lees meer.

Oerbnb ervaringen

Overnachten op unieke locaties - in de Oerprovincie van Nederland

Slapen naast theaterspektakel Mammoet, winterkamperen in het Shakespearetheater Diever of overnachten in een expositieruimte van het Drents Museum. Begin dit jaar wonnen vijf mensen een unieke Oerbnb overnachting in Drenthe. Lees hieronder de ervaringen van de winnaars die naar Drenthe kwamen.

Bikes voor bikkels

Terug in de tijd op het TT Circuit tijdens het theaterspektakel Jumping Jack, over legende Jack Middelburg, en daarna slapen naast de zijspan van Egbert Streuer in het Drents Museum. Oerbnb winnaars Roel en Jennifer genoten in mei van een stoer weekend Drenthe.

Wellness in de natuur

Baukje van Zaane uit Baarn liet zich in juli samen met drie vriendinnen een weekend lang onderdompelen in de Drentse natuur. Tijdens dit relaxte Oerbnb weekend genieten ze van een yoga-sessie midden in de natuur en bezoeken ze het Taribush Kuna Festival.

Overnachten bij theaterspektakel Mammoet

Een cultureel weekend voor Misha en Quinten uit Amstelveen. Begin augustus kwamen zij naar Drenthe voor hun Oerbnb overnachting bij theaterspektakel Mammoet. Naast het theaterspektakel genoten zij o.a. van een heerlijk diner naast het grootste hunebed van Nederland.

Varen door de Drentse nacht

Tijdens de Nacht van de Nacht kwamen Oerbnb winnaars Coert en Sjors naar Drenthe voor een unieke kanotocht door het donker. Tijdens deze magische ervaring konden ze ook nog genieten van een heerlijke maaltijd rechtstreeks uit de natuur.

Slapen op het podium van het Shakespearetheater

Een winterse ervaring voor Karin en dochter Mijntje uit Soest. Zij mochten winterkamperen op het podium van het Shakespearetheater in Diever. Naast een heerlijke winterbarbecue genoten zij ook nog van een mooie Shakespeare voorstelling in het Globetheater.

Oerbnb 2018 - Bekijk de vlogs van alle winnaars

Slapen op het TT Circuit of onder een meesterwerk? Overnachten in de buitenlucht, een strafgevangenis of vlakbij olifanten, leeuwen en stokstaartjes? Acht winnaars kwamen in 2018 naar Drenthe voor hun oerervaring en legden dit vast in een vlog. Bekijk hier de ervaringen van de Oerbnb winnaars.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!