Vlogs Oerbnb

Overnachten op unieke locaties - in de Oerprovincie van Nederland

Slapen op het TT Circuit of onder een meesterwerk? Overnachten in de buitenlucht, een strafgevangenis of vlakbij olifanten, leeuwen en stokstaartjes? Vorig jaar maakte je kans op deze unieke Oerbnb overnachtingen in Drenthe. Acht winnaars kwamen vervolgens naar Drenthe voor hun oerervaring en leggen dit vast in een vlog. Bekijk hier de ervaringen van de Oerbnb winnaars.

... in een pitbox op het TT Circuit Assen - Juli 2018

Overnachten in de pitbox van Valentino Rossi of Marc Márquez? André en Jean sliepen in een tot hotelkamer verbouwde pitbox op het TT Circuit Assen. Een onvergetelijk weekend voor deze motorliefhebbers uit Den Haag.

 

... in de Drentse oernatuur - Augustus 2018

Hoe oer is dat? Back to basic in de Drentse natuur. Stef, Cissy en Suus gingen de uitdaging aan! Samen met Tim van In Het Wilde Weg trokken ze met kano's over de Hunze met als eindbestemming een wel heel bijzondere plek om de nacht door te brengen. Vuur maken, wildplukken, een slaapplek bouwen, eten koken. Afzien? Nee hoor, een geweldig stoere ervaring!

 

...in het Drents Museum - September 2018

Slapen tussen de schatten, in een setting van een sprookjesachtige bazaar? Het Drents Museum maakte het voor Marianne en Henri, winnaars van Oerbnb, mogelijk en creëerden een slaapplek in de expositieruimte van de tentoonstelling IRAN, Bakermat van de beschaving. Een heuse night at the museum... wie wil dat nou niet!? 

... in het Hunebedcentrum - Oktober 2018

Waan je in de prehistorie! De tijd waar de eerste boeren zich vestigden en de hunebedden gebouwd werden.. De winnaars van Oerbnb; Dorien, Jojanneke, Suzanne en Pim maakten de prehistorie van dichtbij mee bij het Hunebedcentrum in Borger! Ze leerden de technieken van het boogschieten en zwaardvechten, die onze verre voorouders gebruikten om te overleven. Daarnaast sliepen ze in een prehistorisch huis vlakbij het grootste hunebed van Nederland. 

 

... in een koloniehuisje - November 2018

Armen, bedelaars en landlopers uit de grote steden kregen 200 jaar geleden een kans op een beter bestaan, in de Koloniën van Weldadigheid in Drenthe. De winnaars van Oerbnb - Christiaan en Erica - hebben dit bijzondere verhaal van dichtbij meegemaakt en waanden zich als kolonist in Frederiksoord met een overnachting in een koloniehuisje.

 

... in een gevangenis - December 2018

Veenhuizen was één van de Dwangkoloniën van de Koloniën van Weldadigheid. Nog altijd spelen straf en heropvoeding in Veenhuizen een grote rol en zijn de sporen zichtbaar. Meer dan honderd Rijksmonumenten, drie gevangenissen en het Gevangenismuseum. De winnaars van Oerbnb - Natasja, Danique, Luka en Corine - durfden het aan om te ervaren hoe het is om de bajes te zitten en mochten in een echte cel de nacht doorbrengen. 

 

... in WILDLANDS Adventure Zoo - Januari 2019

Een spannende expeditie met GPS door WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Gewapend met plattegrond, rugzak, zaklantaarn en verrekijker op zoek naar een slaapplek. Geen bezoekers meer, alleen de dieren... Oerbnb winnaars Martin en Natasja hebben het mogen ervaren! Ze hebben hun avonturen vastgelegd in deze vlog.

... in een schaapskooi - Februari 2019

Slapen in een schaapskooi? Met  zoveel schapen om te tellen moet dit wel de beste nacht ooit worden! Maar onze Oerbnb-winnaars Jennifer en Ralph kwamen er al snel achter dat ze die verwachting moesten bijstellen, want de dames vonden het wel heel gezellig.