Wat te doen met slecht weer?

Ook met slecht weer zijn er genoeg leuke activiteiten te doen in Drenthe. Pak je spullen en ga er lekker op uit! Hier komen onze slecht weer tips.

Plopsa Indoor Coevorden

In Coevorden staat één van de mooiste indoorpretparken van Nederland: Plopsa Indoor Coevorden. In dit kinderspeelparadijs lopen alle helden van Studio 100 vrij rond en kun je van shows genieten van Maya de Bij, Wickie de Viking en Mega Mindy. Ook zijn er verschillende attracties, je kunt binnen zelfs varen. Een leuk uitje dus voor koude of natte dagen! 

Drents Museum

Het Drents Museum is een museum met internationale allure dat jong én oud inspireert met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis. Bij alle grote tentoonstellingen wordt er gebruik gemaakt van familieroutes vol kijk-, spel-, doe-, en denkopdrachten voor jong en oud. 

Attractiepark Sprookjeshof

Zin in een dagje uit vol plezier, spelen, klimmen en klauteren? Kom dan naar Attractiepark Sprookjeshof. Naast het attractiepark is er ook een 3.000 vierkante meter grote indoorspeeltuin. In dit Kabouter Klauter Kasteel vind je onder andere de volgende dingen:

 • Een reuze familieglijbaan
 • Rollerbaan
 • Hoge klimberg
 • Fietsbaan
 • Trampolines
 • Shooterarena
 • Airhockey- en pooltafels
 • Sprookjestheater

Er is ook een afhaalbuffet, babykamer en invalidentoilet aanwezig.

Gevangenismuseum Veenhuizen

Het Gevangenismuseum Veenhuizen is ook een boeiende tip voor tijdens een natte dag. In het Gevangenismuseum ontdek je alles over straffen van vroeger én nu. Hoe zag een gevangenis er vroeger uit? Hoe ging men om met de gevangenen? Bekijk de pijnbank, echte slaapkooien, een koepelgevangenis en een modern cellenblok. Je mag overal in!

Speelboerderij de Drentse Koe

Nog iets leuks wat te doen is met slecht weer in Drenthe: bezoek Speelboerderij de Drentse Koe. Dit is een echt boerenbedrijf in Ruinerwold waar je lekker kunt spelen. Er is een groot buitenterrein, maar ook een verwarmde speelschuur. Hier vind je een speelmanege, bouwzolder, klim- en glijtoren, discodansmat en een benedenverdieping met onder andere Oud-Hollandse spelen en pannavoetbal. In het restaurant heb je een uitgebreide keuze tussen warme en koude dranken, koek, gebak, belegde broodjes, tosti’s, frites en snacks.

Zwembad Aqua Mundo Huttenheugte

Wat ook te doen valt met slecht weer in Drenthe, is zwemmen bij Center Parcs De Huttenheugte in Dalen. In het subtropisch zwembad vind je een golfslagbad, 25 meterbad, sauna, turbobruiners, kinder-doe-bad, watervallen en verschillende glijbanen. En wat denk je van de snelle stromingen, bochten en hobbels van de wildwaterbaan? Maar er zijn nog meer dingen die je binnen kunt doen bij De Huttenheugte:

 • Bowlen
 • Dineren
 • Adventure golf
 • Minigolf
 • Klimmen
 • Laser battle
 • Abseilen
 • Shoppen in de Fashion Store of Toys & Souvenirs

Zippa Zebra

In Hoogeveen is een super indoorspeelparadijs, Zippa Zebra. Vermaak je in de luchtkussens, ballenbaden, glijbanen, tokkelbanen, slingertouwen, apenkooi, klimtoestellen en in de schietkooi. Of race op het fiets- of scootercircuit, spring op de trampolines, dans in de disco en griezel in het spookhuis. Er is ook een dubbele rodelbaan van 15 meter lang, een klimwand en voetbalkooi. Ook heeft Zippa Zebra aparte hoeken voor de peuters en ouders.

Winkelen in Drenthe

Weet je dat je heel goed kunt winkelen in Drenthe? Het zal niet het eerste zijn waar je aan denkt bij onze provincie, maar onze winkelgebieden hebben voor ieder wat wils. Zelfs voor, bijvoorbeeld, mannen en kinderen die niet van winkelen houden. 

Bioscopen

Zin in een leuke film? Drenthe heeft bioscopen in verschillende plaatsen. Of je nu in de buurt zit van Assen, Hoogeveen, Emmen of Meppel: er draait altijd wel ergens iets naar je/jullie smaak.

Nog meer leuke uitjes

Dit was zomaar een greep uit alles wat je binnen kunt doen in onze provincie. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer activiteiten, zowel voor volwassenen als kinderen. Van cultureel erfgoed tot pretparken: er is altijd wel wat te doen met slecht weer in Drenthe. Regen of kou is niet langer vervelend.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!