Tips voor het Pinksterweekend

Het Pinksterweekend is hét moment om gezellig met je (klein)kinderen de hort op te gaan. Inspiratie nodig? Bekijk dan deze tips, want Drenthe is de stoerste speeltuin van Nederland! Lekker ravotten en klauteren in een klim- of speelbos. Op expeditie in Wildlands Adventure Zoo Emmen of bezoek een van de leuke museas of pretparken. In Drenthe schuilt achter elke boom een nieuw avontuur!

Tips
 

  • Speel The Nature Game 'De Koets van Kibbelhoek'. Ontdek het verhaal van het Dwingelderveld met behulp van een magische iPad.`
  • Breng een bezoek aan museum De Proefkolonie in Frederiksoord. Een experience over het uitzonderlijke verhaal van de Koloniën van Weldadigheid en het omringende cultuurlandschap van de vrije landbouwkoloniën.
  • Rijd met de truck door de savanne en maak kennis met de giraffen, zebra's, gnoes en neushoorns. Stap in de boot en ontdek de jungle en haar bewoners! Kom naar WILDLANDS Adventure Zoo Emmen en maak een wereldreis in één dag. 

Klimbossen

Klimmen met kinderen, dat is één groot avontuur. Via touwen en houten slingerpaden loop je tussen de toppen van die bomen door. Maak het mee in één van de klimparken die Drenthe rijk is. Het leukste uitje van Drenthe is Outdoor Klimpark Grolloo met 6 parkoersen met hoogtes variërend tussen de 2 en 10 meter, 76 hindernissen en totaal 725 meter kabelbaan. Uitdaging, plezier, avontuur gegarandeerd!

Bekijk alle klimparken

The Nature Game Drenthe

In de natuur op het Dwingelderveld komen verhalen tot leven. Loop in de natuur met een magische iPad en ontdek het verhaal van de koets van de Kibbelhoek. Met de magische iPad zie je dingen die je normaal niet ziet, zo leer je op een hele leuke manier van alles over de natuur. Maak een reis door de tijd en speel de game!

Meer informatie
Video van The Nature Game
  • Video van The Nature Game

Slecht weer tips

In Drenthe is ook genoeg te beleven als het slecht weer is. In Coevorden kunnen de kleinsten bijvoorbeeld genieten in Plopsa Indoor Coevorden, het mooie indoorpretpark. Het Drents Museum is ook ideaal voor een koude of natte dag en is leuk voor zowel jong als oud. Wat er nog meer valt doen met wat minder goed weer is natuurlijk lekker zwemmen in het subtropisch zwembad van Center Parcs De Huttenheugte. Er is altijd wel wat te doen in Drenthe! 

Meer tips
Kinderen zitten met hun handen in de lucht in de Wickiebaan

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!