Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Drenthe. Lees meer.

Verveel me nietjes

Vervelen? Dat kennen we niet in Drenthe! Ook al zitten we misschien wat meer thuis of gezellig met het hele gezin in een vakantiehuisje. Wij zorgen ervoor dat je de Oerprovincie alsnog kunt beleven. Met Drentse verhaaltjes, kleurplaten en coronproof buitenuitjes. Bekijk onze verveel me nietjes! 

Happy Stones

Zoek wat mooie steentjes en ga aan de slag met verf en kwasten. Lak je creaties af en laat deze zwerven tijdens een mooie wandeling!

Rode happy stone met een hunebed op de achtergrond.

Kleur de leukste Drenthe kleurplaten

Ga gezellig samen kleuren aan de keukentafel! Wij hebben de leukste kleurplaten van Drenthe voor je geselecteerd. Download je favoriet, print hem vervolgens uit en je kan aan de slag. 

Download de kleurplaten
Kleurplaat kleuren

Leesvoer - Spannende voorleesverhaaltjes over onze Drentse dieren

Webserie Familie Bosuil

Kruip lekker onder een kleedje op de bank en bekijk de avonturen van familie Bosuil uit het Asserbos. Door corona moeten ze 'binnen blijven'. En dit levert hilarische situaties op...

Bekijk alle afleveringen
Drie uilen van de webserie familie Bosuil.

Bordspel Expeditie Oerbos

Zin in een spelletje? Daag je broertjes of zusjes uit voor Expeditie Oerbos en kijk wie als eerste bij de boomhut is. Maar pas op voor de wolf! Want dan kun je niet verder... Wat heb je nodig? Eén printje, een paar steentjes als pion en een dobbelsteen. Zet 'm op!

Download het bordspel

Ben je al in Drenthe of kom je binnenkort langs? - Ga dan lekker naar buiten! We geven je een paar tips voor coronaproof uitjes.

5x de leukste kinderroutes

5x de leukste kinderroutes

Ontdek de 5 leukste kinderroutes in Drenthe! Ga op zoek naar kabouters, ren door de modder en klauter door het bos. 

Ga op pad met de Dierenzoekkaart

Ga op pad met de Dierenzoekkaart Een ree is op haar hoede in de Drentse natuur.

Vosjes, bevers, dassen, reeën, slangen; ze wonen allemaal in Drenthe!  Maar ze kunnen zich goed verstoppen. Welke dieren spot jij allemaal? Vink ze af op de dierenzoekkaart. 

Klim en klauter in speelbossen

Klim en klauter in speelbossen Jongen en meisje spelen in het bos met herfstkleurige bladeren aan de bomen.

Er is niet veel leukers dan buitenspelen. In de stoerste speeltuin van Nederland kan dat eigenlijk overal. Er is hier zoveel ruimte dat je al snel lekker ongestoord je gang kunt gaan. 

PIXI | Pad van Flonkeringen

PIXI | Pad van Flonkeringen Pixipad

Dit seizoen ontwaakt de Pixi voor de laatste keer in Drenthe! Volg in stilte het pad van flonkeringen en laat je leiden door een uniek lichtkunstwerk in de bossen bij Drouwen. Te zien t/m 9 januari 2021.

5x Drentse natuur voor een herfstwandeling

5x Drentse natuur voor een herfstwandeling Hunebed D45 in het herfstlandschap van Emmerdennen.

De kleurenpracht, de geur van de herfst en het geluid van knisperende bladeren onder je schoenen. Wij zetten de mooiste Drentse plekjes voor je op een rij, om van de herfst te genieten. 

Bezoek een schaapskooi

Bezoek een schaapskooi Enkel te gebruiken door Marketing Drenthe, niet door derden

Een bezoek aan een schaapskooi is een hele belevenis. Er gebeurt van alles wanneer een paar honderd dames van huis vertrekken of weer terugkeren voor de nacht. 

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!