Beilerdingspel

Ontdek al fietsend de rijkdom aan natuurgebieden rondom Beilen. De Beilerdingspelroute is dé fietsroute van het natuurschoon. Drenthe viel in de middeleeuwen onder het bisdom van Utrecht en was verdeeld in 6 rechtsgebieden: de dingspelen. De ding was de rechtszitting die tot 1580 drie keer per jaar gehouden werd. Beilen lag in het hart van het Beilerdingspel waar deze fietsroute begint en eindigt.

Overweldigende natuur vind je in het Terhorsterzand. Dit terrein bestaat uit een grote variatie van planten en dieren. Het Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Misschien kronkelt hier een adder voor je fiets langs. Op en om het Hijkerveld zijn veel sporen van prehistorische bewoning te vinden. Er zijn grafheuvels uit de steen-, brons- en ijzertijd. Afstappen van de fiets kan op diverse plekken. In het dorp Beilen of in Spier of Hooghalen stop je voor een heerlijk kopje koffie met gebak.

De route start bij het NS-station (Stationslaan) in Beilen. Je mag hier gratis parkeren. Het is ook mogelijk de route aan de hand van de bewegwijzering, op andere locaties op te pakken.

Beilen
Afstand
47,0 km
Duur
3 uren 15 minuten

Dit ga je zien

Startpunt : Stationslaan 9
9411 PS Beilen
stefanuskerk.jpg

Stefanuskerk Beilen

Prins Bernhardstraat 12
9411 KH Beilen
Terhorsterzand

Terhorsterzand

9411 Beilen
Boslounge.jpg

Boslounge

Oude Postweg 8
9417 TG Spier
Commissaris Cramerpad

Commissaris Cramerpad

Commissaris Cremerpad
Dwingeloo
Brunstingerplassen

Brunstingerplassen

Brunstingerveld
Brunsting
Informatiecentrum Hijkerveld

Informatiecentrum Hijkerveld

Hijkerweg
9414 AH Hijken
Heuvingerzand

Heuvingerzand

Kerkweg
Hooghalen
se20150611-013.jpg

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Oosthalen 8
9414 TG Oosthalen
Eindpunt: Stationslaan 9
9411 PS Beilen

Reviews