Bewegen in de Drentse natuur

Van mountainbiken tot yoga in de natuur

Paardrijden, wandelen of fietsen: in de Drentse natuur kun je alle kanten op als je je actief wilt ontspannen. Voor avonturiers hebben we trailruns en klimparken, voor rustzoekers is er alle ruimte voor yoga. Ontspanning door inspanning, onthaasten en alle drukte even vergeten. Graag zetten we je even in beweging.

Off-road

Actievelingen kunnen zich bij ons helemaal uitleven. Stoere mannen en vrouwen doen mee aan een obstaclerun of trailrun. Een trailrun is off-road hardlopen, door de natuur, over smalle paadjes (trails) en met natuurlijke hindernissen zoals heuvels, rotsen en beekjes. Een obstaclerun, ook obstakelrun genoemd, is vaak nog zwaarder. Ook deze gaat door de natuur, maar al rennend ga je ook door de modder en water en kom je hindernissen tegen.

Mountainbiken

Off-road fietsen kan natuurlijk ook. We hebben talloze vrije stukken en parcoursen waar je kunt MTB-en (mountainbiken). Lekker crossen en springen op je mountainbike. Je dompelt je onder in de Drentse natuur en put jezelf uit. Het is andere hectiek dan thuis.   

Klimparken

Liever de boel veilig vanuit een boom bekijken? Dat kan ook, in onze klimparken en klimbossen. Gezekerd aan een veiligheidslijn ga je van platform naar platform. Je klimt, loopt over slingerpaden en tokkelt omlaag. Ook leuk en stoer voor kinderen trouwens: samen ontdek je een nieuwe wereld.

Waterpret

Ontdek je Drenthe liever vanaf het water? Kies dan voor een stoere watersport.  Kom zeilen, suppen of ga voor een adrenalinekick bij DX Adventure Park. Ook kun je hier heerlijk kanoën. Kalm peddelend over het water maak je een kanotocht waarbij je misschien wel een bever tegenkomt. Je verkent de omgeving op een manier die ook voor kinderen fijn is. Actief, maar in je eigen tempo. Onthaasten in Drenthe. 

Wandelen en fietsen

Even rustig als kanoën, is wandelen en fietsen. Rijd op je fiets van knooppunt naar knooppunt, volg een mooie vaste fietsroute of laat het aan het toeval over. Met ruim tweeduizend kilometer aan fietsroutes kom je altijd uit op een mooie plek. Ook wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in onze provincie. Het ene moment sta je midden in een paarse zee vol heide. Even later wandel je door oude bossen, langs oeroude cultuur en schilderachtige dorpjes. Je zou willen dat je wandeltocht nooit ophield, maar gelukkig hebben we oneindig veel wandelroutes.

Paardrijden

De natuurgebieden en de uitstekende routes maken Drenthe een paradijs voor paardenliefhebbers. Kom met je eigen paard, huur er een of maak een gezellige huifkartocht met het hele gezin. Lekker rustig paardrijden, bewegen zonder moe te worden.

Yoga

Voor rustzoekers is yoga in Drenthe helemáál fantastisch. Hier voel je vooral buiten en in de vroege ochtend de vredige atmosfeer. Je geniet van de stilte, hoort de vogels en spot reeën. De levensenergie is hier in de puurste vorm aanwezig.

Nog meer bewegen

Je ziet dat je bij ons in de provincie geen tel stil hoeft te zitten. Uiteraard zijn er nog veel meer actieve uitjes die je bij ons kunt doen. Kom in actie, kom naar Drenthe.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!