Retoertje: Oorspronkelijk Drenthe

Retoertje Oorspronkelijk Drenthe laat je kennismaken met mooie en indrukwekkende verhalen. Neem bijvoorbeeld het verhaal over de hunebedden. Spannend en mysterieus. Het verhaal over Vincent van Gogh, die in Drenthe inspiratie zocht en vond. Verhalen onthuld door sporen uit de ijstijd of verhalen uit lang vervlogen tijden die ook nu nog zichtbaar zijn in museumdorp Orvelte. En zo zijn er nog veel meer. Tijd om ze te ontdekken!

48 uur tijdreizen in Drenthe

IJstijden, mammoeten en hunebedbouwers hebben hun sporen achter gelaten. Ontdek binnen 48 uur de verhalen uit het verleden van de Oerprovincie.

Lees dit blog
Man en vrouw kijken en wijzen naar een hunebed.

Neem een duik in het verleden

Treed in de voetsporen van Vincent van Gogh, bewonder de topstukken in de musea, ontdek mythes en mysteries en word stil in Herinneringscentum Kamp Westerbork.

Boerderij in Orvelte

5x brinkdorpen

Drenthe staat bekend om haar gezellige, authentieke brinkdorpen. Ze hebben allemaal hun eigen unieke verhaal. Ontdek vijf van onze favorieten. 

Lees dit blog
Man en vrouw wandelen door monumentendorp Orvelte, langs mooie rietgedekte boerderijen.

Een cadeautje van Drenthe!

Alsjeblieft, de Drenthe gids boordevol inspiratie en tips voor jouw bezoek aan de Oerprovincie.

Download de gratis gids

Meer inspiratie voor een bezoek aan Drenthe

Het erfgoed van Drenthe

Het erfgoed van Drenthe Een stel loopt tussen de koloniehuisjes in Frederiksoord door.
Blog

Het (werelds) erfgoed van Drenthe is uitzonderlijk. De collecties in het Drents Museum, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, de Koloniën van Weldadigheid, de hunebedden en de Hondsrug UNESCO Global Geopark, ze zijn allen onvervangbaar.

De 3 Nationale Parken van Drenthe

De 3 Nationale Parken van Drenthe De meanderende Drentse Aa tussen de groene weilanden
Tip

Je komt op de mooiste plekjes in de drie Nationale Parken van Drenthe. Van bos, naar heide, naar beekdal en zandverstuiving. Maak kennis met Oerprovincie van Nederland en bezoek het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa.

Ontdek de sporen uit de ijstijd en oertijd

Ontdek de sporen uit de ijstijd en oertijd Hunebed op de Hondsrug
Blog

Bij Drenthe denk je al gauw aan hunebedden. Maar weet je dat er nog veel meer sporen te vinden zijn, ook uit de eerdere ijstijden? Je kunt ze allemaal zien in onze Oerprovincie.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!