Reserveer alvast je plekje

In Drenthe heb je alle ruimte om te genieten. Trek er samen met je gezin of partner op uit. Wandel door uitgestrekte natuurgebieden, bezoek een museum of een pretpark. Volop mogelijkheden om samen een gezellig dagje uit, een weekendje weg of een vakantie te beleven. Wees welkom in Drenthe. En reserveer alvast je plekje.

Eropuit in de Drentse natuur - Wandelen en fietsen. Klimmen, klauteren en relaxen. In Drenthe kun je buiten alle kanten op.

Een jongetje speelt in het bos en is op stapel takken geklommen.

Een jongetje speelt in het bos en is op stapel takken geklommen.

Speelbossen

Stel wandelt door Drentse natuur met grote boom op de achtergrond.

Stel wandelt door Drentse natuur met grote boom op de achtergrond.

Wandelen

Klimparken

Fietsen

Vader rent samen met zijn zoons door de zwemplas.

Vader rent samen met zijn zoons door de zwemplas.

Zwemplassen

Musea in Drenthe

De musea in Drenthe zijn leuk voor jong en oud. Duik bijvoorbeeld in de historie van de hunebedbouwers. Of ontdek meer over de Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord en Veenhuizen. Ook het Drents Museum is zeker een bezoek waard. Wil je een bezoekje plannen aan een museum, vergeet dan niet vooraf online je kaartjes te kopen.

The Nature Game Drenthe

Spannend! The Nature Game is een magische tabletgame die je dwars door het Dwingelderveld leidt. Via een kompas loop je langs interactieve spelletjes, raadsels en filmpjes. En niets is wat het lijkt....

Speel The Nature Game

Pretparken en dierentuinen

Aapjes kijken, leeuwen spotten, kriebels in je buik of op trekkertje rijden.
Een bezoek aan een attractiepark is altijd een feestje.

Tours door de natuur

Ontdek de natuur op unieke wijze in een elektrische terreinauto. Een gids leidt je langs de mooiste plekjes en vertelt je onderweg alle ins en outs over het gebied. En het allerleukste, je mag zelf in de auto rijden. 

Bekijk alle tours