Reserveer alvast je plekje


Wil je nog even ‘nazomeren’ in september, of vakantie vieren buiten de drukte van het hoogseizoen om? Groot gelijk! Of je een hele week of een weekendje in september met vakantie gaat, in Drenthe heb je alle ruimte om te genieten. Trek er samen op uit en fiets of wandel door uitgestrekte natuurgebieden, bezoek een museum of ga heerlijk uiteten in één van de gezellige restaurants. Wees welkom in Drenthe. En reserveer alvast je plekje.
 

Alle ruimte om te genieten - Ontdek van al het moois wat de Drentse natuur te bieden heeft

Nationale Parken

Een stel wandelt door door de Drentse natuur en geniet van het uitzicht, de rust en de ruimte.

Een stel wandelt door door de Drentse natuur en geniet van het uitzicht, de rust en de ruimte.

© Marketing Drenthe

Wandelen

Schaapskooien

Fietsen

Boomkroonpad

Musea in Drenthe

Want Drenthe barst van de historie, met unieke en indrukwekkende verhalen. Ontdek ze in onze musea. Duik bijvoorbeeld in de historie van de hunebedbouwers. Of ontdek meer over de Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord en Veenhuizen. Ook het Drents Museum is zeker een bezoek waard. Vergeet niet vooraf online je kaartjes te kopen.

Het verhaal van de Koloniën van Weldadigheid

In 1818 komt generaal Johannes van den Bosch met een ambitieus plan om de armoede te bestrijden in ons land door de stichting van landbouwkoloniën in Drenthe. Als eerste wordt de Proefkolonie Frederiksoord opgericht. Later Dwangkolonie Veenhuizen. Het bijzondere verhaal van de Koloniën zelf ontdekken? Breng dit najaar eens een bezoek aan deze bijzondere Drentse dorpen!

Meer over de Koloniën

Tours door de natuur

Ontdek de natuur op unieke wijze in een elektrische terreinauto. Een gids leidt je langs de mooiste plekjes en vertelt je onderweg alle ins en outs over het gebied. En het allerleukste, je mag zelf in de auto rijden. 

Bekijk alle tours

Voorproefje: Drenthe, natuurlijk!

Drenthe heeft prachtige natuurgebieden, waar je in alle rust kunt genieten van de ruimte. Leun even lekker achterover en waan je alvast in de Oerprovincie van Nederland.

Bekijk alle video's

Meer inspiratie voor een bezoek aan Drenthe - Oerprovincie van Nederland

Tips voor een weekendje Koloniën van Weldadigheid

Een stel loopt langs het water met op de achtergrond het gebouw Ruimzicht.

Welk jaargetijde het ook is: de Drentse Koloniën van Weldadigheid zijn altijd een mooie bestemming voor een weekendje weg. Bekijk hier de leukste tips!

48 uur romantisch genieten in Drenthe

Ben je op zoek naar een romantisch weekendje weg? Heb je iets te vieren? Even zonder kinderen een paar nachten weg? Verras je partner of geliefde met een romantisch weekendje Drenthe! Inspiratie nodig? Lees dan verder!

5x culinair genieten op z'n Drents

Restaurant Narline, Zuidwolde

Neem plaats in één van de restaurants in Drenthe en laat je zintuigen tot leven komen. Ruik de heerlijke geuren die je uit de keuken tegemoet komen. Proef de lekkere gerechten die geserveerd worden. En laat je verrassen door de prachtige locaties. Culinair genieten op z’n Drents! Wij geven vijf culinaire tips.

5x onontdekte natuurgebieden

Heideschapen in de Drentse natuur.

In Drenthe valt nog zoveel natuur te ontdekken. Onontdekte pareltjes waar je veilig en in alle ruimte kunt ronddwalen. Zoek alvast een mooie locatie op, trek je wandelschoenen aan en ga eropuit. We zetten 5 tips voor je op een rijtje

Hotspots aan het water

Een glas wijn op het terras met ondergaande zon

Tijdens een dagje in de Drentse buitenlucht moet je af en toe ook even relaxen. Een drankje nemen en afkoelen, zeker met warm weer. Dat kan prachtig bij een van onze vele terrassen aan het water. Dit zijn onze tips.

Sporen uit de IJstijd en Oertijd

Grafheuvel voor zonsopkomst.

Bij Drenthe denk je al gauw aan hunebedden. Maar weet je dat er nog veel meer sporen te vinden zijn, ook uit de eerdere ijstijden? Je kunt ze allemaal zien in onze Oerprovincie. We vertellen je graag over het ontstaan en de geschiedenis van deze sporen.