Dompel je onder in de Drentse natuur

Wil je ervaren wat rust en ruimte met je doet? Dat kan in Drenthe, op elke dag van de week en in elk jaargetijde. Kom kijken, proeven, voelen en samen ontdekken. Keer terug naar de bron en duik de natuur in!

De overdonderde Drentse natuur

Het ultieme vakantiegevoel. Onze drie Nationale Parken pakken je helemaal in, weg van de drukte van alledag. Een camera gevuld met unieke beelden en een rugzak vol inspiratie zijn gegarandeerd!

TV programma Het Klokhuis bezoekt Drentsche Aa

Het TV programma Klokhuis bezocht Nationaal Park de Drentsche Aa. Presentatrice Sosha ging 2 dagen op expeditie met boswachters Kees en Lizette. Op zoek naar geheimzinnige dassen ennn...... adders! Spannend!

Bekijk de aflevering

Waterbeestjes vangen bij het bezoekerscentrum Dwingelderveld vond ik echt super cool. Ik wist niet dat er in Drenthe zoveel kleine monsters in het water leven.

Tess, 9 jaar

Tip!

NIEUW: de Nature Game op het Dwingelderveld. Dat is buitenspelen 2.0. Maak een reis door de tijd met de Koets van Kibbelhoek. Reserveer een plekje.

De stoerste speeltuin van Nederland

Drenthe is een heerlijke plek voor kinderen. Ze hebben alle ruimte om te klimmen, klauteren en te ravotten. Achter elke boom beleef je een nieuw avontuur!

Achter elke boom een nieuw avontuur

Wildplukken voor beginners

Zelf bramen plukken. Leuk en heel erg lekker. Maar de natuur heeft nog veel meer eetbaars voor jou in petto. Met deze tips sprokkel je in no-time heel veel lekkers bij elkaar, natuur om van te smullen!