Retoertje: De paden op, de lanen in

Heide en bossen, vennetjes en zandverstuivingen. Dichtbij huis wacht het perfecte decor voor een wandeling, een hike of een fietstocht. Onze routes brengen je naar de mooiste plekken in de Drentse natuur, maar je hebt hier ook alle ruimte om je eigen pad te kiezen. Overnachten doe je in een pittoresk brinkdorp. Daar schuif je ook aan op een gezellig terras. Om je benen wat rust te gunnen én om de innerlijke mens te verwennen.

Kies jouw favoriete wandelroute

Wandelliefhebbers kunnen in Drenthe hun hart ophalen. Vele wandelroutes leiden je door de mooiste natuurgebieden en gezellige brinkdorpen. Pak onderweg ook even een terras voor een hapje en drankje, voordat je je weg weer vervolgt.

De mooiste fietsroutes

Drenthe is bij uitstek geschikt om op de fiets te verkennen. Met maar liefst 2000 kilometer aan fietspad kan je alle kanten op. Fiets door schilderachtige dorpjes en prachtige natuurgebieden. Heide, stuifzand, bos en venntjes, je komt het allemaal tegen in de Oerprovincie van Nederland.

Een cadeautje van Drenthe!

Alsjeblieft, de Drenthe gids boordevol inspiratie en tips voor jouw bezoek aan de Oerprovincie.

Download de gratis gids
Het Drentse landschap van boven in de ochtendmist

5x Fietsarrangementen

Na een fietstocht op een heerlijk zacht hotelbed slapen? Laat je lekker in de watten leggen met een compleet verzorgd fietsarrangement. 

Bekijk onze tips
Stel zit lachend op het terras met een kopje koffie en appelgebak.

48 uur op en rond het Drenthepad

Het Drenthepad is een langeafstandswandeling van 324 km en doorkruist heel Drenthe. Een prachtige route om in etappes te lopen. Wij nemen je mee langs twee etappes in 48 uur. 

Lees het blog
Zandverstuiving met een verhoging waarop een boom in bloei staat. Op de achtergrond zie je een Drents Oerbos.

Meer inspiratie voor je bezoek aan Drenthe

Hotspots aan het water

Hotspots aan het water Een glas wijn op het terras met ondergaande zon
Tips

Tijdens je fietstocht of wandeling moet je af en toe ook even lekker relaxen. Dus strijk neer op een heerlijk terras aan het water. Bekijk onze tips.

De tips van...de OutdoorBloggers

De tips van...de OutdoorBloggers
Blog

De OutdoorBloggers hebben een wandelestafette door Drenthe gehouden. Elke dag een ander traject, door een andere outdoorvrouw. Ze delen hun tips voor de mooiste plekjes.

 

5x onontdekte restaurants

5x onontdekte restaurants Gedekte tafels in Restaurant Poortman
Tips

Laat je 's avonds verwennen met een heerlijk diner. Knusse bistro's, gezellige grand cafés of luxe restaurants, je vindt het hier allemaal. Bekijk onze tips met verborgen pareltjes.

Nieuwsgierig naar meer Retoertjes in Drenthe? - Ontdek de andere vijf trips

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!