Speelbossen

Klimmen, klauteren, ravotten; er is niet veel leukers dan buitenspelen. In de stoerste speeltuin van Nederland kan dat eigenlijk overal. Er is hier zoveel ruimte dat je al snel lekker ongestoord je gang kunt gaan. Toch geven we je graag een paar tips. Want in onze speelbossen en op onze belevingspaden beleven kinderen een extra mooie dag.

Spelen in de Drentse natuur

Klimmen en klauteren over boomstronken, lopen over een keienpad of met een touw slingeren over het water. In onze speelbossen raak je nooit uitgespeeld.

Buitenspelen 2.0: The Nature Game Drenthe

Nationaal Park Dwingelderveld | Spier

Ontdek de Drentse natuur met een tabletgame. Met filmpjes, raadsels en interactieve spelletjes. Je ziet dingen die je anders nooit ziet. Maar pas op, niets is wat het lijkt......

Speel The Nature Game
Broertje en zusje staan in de natuur met een tablet waarop ze The Nature Game spelen.
  • Broertje en zusje staan in de natuur met een tablet waarop ze The Nature Game spelen.

Voorleesverhaaltjes

In de Drentse natuur wonen heel veel dieren. En die beleven, net als jij, iedere dag nieuwe avonturen. Benieuwd naar hun belevenissen? Lees hun spannende verhalen.

Dierenzoekkaart

Vosjes, bevers, dassen, reeën, slangen; ze wonen allemaal in Drenthe!  Ze kunnen zich goed verstoppen, dus ze allemaal ontdekken is niet zo gemakkelijk. Ga op pad met onze Dierenzoekkaart, dan spot je ze een stuk gemakkelijker. Vind jij ze allemaal?

Download de zoekkaart

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!