Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Drenthe. Lees meer.

Pretparken & Dierentuinen

Oog in oog met leeuwen en olifanten, kriebels in je buik tijdens een spannende rit in een achtbaan, of een ontmoeting met je helden van TV. En liep daar nu een kaboutertje? In Drenthe beleef je elke dag een nieuw avontuur. Reserveer je tickets voor een heerlijke dag met het hele gezin.

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Wereldreis in één dag | Emmen

Ga je mee op ontdekkingstocht? Je ziet olifanten, giraffen en leeuwen, vaart in bootjes, gaat op jeepsafari en maakt spannende ritjes. In WILDLANDS beleef je een dag vol avontuur!

Reserveer je tickets

Een dag om nooit te vergeten

Een bezoek aan een pretpark is altijd een feestje. Waar beleven jouw kinderen een onvergetelijke dag?

Pannenkoeken!

Honger na alle avonturen? Een dag in een pretpark of dierentuin sluit je nergens zo goed af als in een pannenkoekenrestaurant. Wij hebben een top 5 voor je samengesteld. Eet smakelijk!

Ik wil pannenkoeken!
Een pannenkoek bakken

Nog meer avonturen in Drenthe

5 x kriebels in je buik

5 x kriebels in je buik Achtbaan Tweestryd in Wildlands
Blog

Over de kop, snelle rondjes of hoog tussen de toppen van de bomen, in Drenthe beleef je heel veel avonturen waar je kriebels van in je buik krijgt. Houd je wel van een beetje spanning? Dan zijn deze 5 uitjes echt iets voor jou!
 

Kabouteruitjes

Kabouteruitjes Jongetje met puntmuts en knapzak op het kabouterpad
Blog

Bos, paddestoelen, konijnenholletjes en kronkelpaadjes, daar hebben we hier veel van. En kabouters zijn er helemaal dol op. Ze zijn een beetje schuw en llaten zich niet gemakkelijk zien. Maar ga je met ons mee op zoektocht? Ze zijn echt maar heel klein, dus wel goed uit kijken waar je loopt!

5x lekker warm binnen spelen

5x lekker warm binnen spelen Twee kinderen aan het spelen bij de Drentse Koe.
Blog

In Drenthe verveel je je niet zo snel. Ook niet als het regent. We hebben hier namelijk ook veel gave plekken waar je ook heel goed binnen kunt spelen.

Jeugdherinneringen maken

Jeugdherinneringen maken Een gezin zit gezellig op een terrasje
Blog

Je kunt je ze vast nog goed herinneren, de vakanties uit je jeugd. De zomers waren lang, warm en vol belevenissen. Nieuwe vriendjes en nieuwe avonturen. Kom naar Drenthe deze zomer, en maak samen met je gezin nieuwe jeugdherinneringen.

Oerbnb: overnachting in WILDLANDS

Oerbnb: overnachting in WILDLANDS Bootje in Jungola tijdens Wildnights.
Vlog

Geen bezoekers meer, enkel dieren. Gewapend met een plattegrond, rugzak, zaklantaarn en verrekijker gaan onze Oerbnb-winnaars Martin en Natasja op GPS-tocht, om zo hun slaapplek te vinden. Ze hebben hun avonturen vastgelegd in deze vlog. 

Op pad met opa en oma

Op pad met opa en oma Twee meiden aaien de schapen die ze tijdens de wandeling met hun ouders tegen komen.
Blog

Een dagje op pad met de kleinkinderen, dat is een feestje voor opa, oma én de kinderen. Want die laatsten worden natuurlijk gruwelijk verwend. Wij hebben een aantal plekken voor je verzameld waar jong en oud(er) een heerlijke dag beleven.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!