Oerbnb

Stel je eigen Oerbnb-arrangement samen! Je hebt dan wel niet gewonnen, maar uiteraard kan je zelf ook de leukste arrangementen samenstellen. Wij hebben de verschillende onderdelen van de Oerbnb-arrangementen voor je op een rij gezet, zodat je zelf kan kijken hoe je jouw verblijf in Drenthe invult. Kijk snel waar jij naartoe wilt in Drenthe.

Winterkamperen

Is kamperen jou op het lijf geschreven en houd je van de winter, kom dan eens winterkamperen in Drenthe. Geniet van de rust in deze periode en trek er lekker op uit in de winterse natuur. Breng voor een extra beleving een bezoek aan het Globe Theater in Diever. Elk jaar wordt in dit theater midden in de natuur een Shakespeare voorstelling opgevoerd. Wanneer kom jij winterkamperen in Drenthe?

Winterkamperen in het bos.

Bikes voor bikkels

Ben je niet bang voor een beetje stofhappen en houd je van snelheid? Kijk dan snel welke mountainbikeroutein Drenthe jou de meeste uitdaging biedt. Om de snelheid erin te houden is een bezoek aan theaterspektakel Jumping Jack over Jack Middelburg bij het TT Circuit zeker de moeite waard. Om in het motorthema te blijven; het Drents Museum heeft een unieke tentoonstelling over Egbert Streuer. Volop opties voor een ‘snel’ weekend in Drenthe.

Mannen mountainbiken door het bos.

Theaterspektakel Mammoet

Even weg uit de drukte en een stapje terug doen? Zet eens een stap in de geschiedenis met theaterspektakel Mammoet. Een oeroud verhaal vol hedendaagse dilemma’s, middenin de natuur.

Wil je zelf het gebied van de mammoet ontdekken, ga dan op pad met Eko-Tours. Boek een avontuurlijke tocht, met gids, langs plekken waar je anders niet komt. Een bezoek aan het Hunebedcentrum mag ook niet ontbreken. Dit is dé plek waar je alles te weten komt over de oeroude hunebedden. Boek één van de bijzondere overnachtingen om je bezoek aan Drenthe compleet te maken.

Fakkel Nacht van de Nacht Drenthe

Genieten in de natuur

Even heerlijk je hoofd leegmaken in een weekend waarin niets moet, maar alles mag. Kom naar het Taribush Kuna Festival in Drenthe. Tijdens dit unieke cultuurfestival, midden in het prachtige Dwingelderveld, kan je de hele dag genieten van de leukste activiteiten en voorstellingen. Wil je je oernatuur ervaring een extraatje geven? Boek dan een overnachting midden in de Drentse natuur en kom als herboren weer thuis.

Een vrouw wandelt door het korenveld, terwijl de zon door de bladeren schittert.

Nacht van de nacht

Wordt één met de natuur tijdens een kanotocht van In het Wilde Weg. Is een kanotocht in het donker wat te extreem, ook overdag maak je de mooiste kanotochten onder leiding van een gids. Overnachten in de natuur kan in Drenthe ook. Kies jij voor back tot basic of toch liever voor een luxe overnachting met prachtig uitzicht? Wij hebben de mooiste accommodaties op een rij gezet.

Donkere lucht met volle maan.

Overnachten in Drenthe

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!