Week van de TT

Dé TT evenementen - Deze evenementen mag je niet missen

De Motul TT Assen

Zodra het MotoGP-circus neerstrijkt in Assen en de trucks vol met materiaal de stadsgrenzen binnerijden ontstaat er een bijzondere sfeer in de Drentse hoofdstad. In afwachting van helden als Valentino Rossi en Marc Marquez stromen de campings en hotels zelfs eerder die week al vol. De vrijdag en zaterdag worden door de teams gebruikt als trainingsdagen. Op zondag 25 juni is het circuit eerst het decor voor de Moto2 en Moto3 klasse, met daarna het absolute hoogtepunt van de week, de MotoGP.

Alle praktische TT informatie

Tickets voor de TT

De ticketverkoop gaat snel. Losse entreekaarten voor de races op zondag zijn alleen nog voor het talud verkrijgbaar. Wil je het complete pakket en ook van het TT Festival genieten, kies dan voor een passe-partout voor drie dagen. Op vrijdag en zaterdag mag je tijdens de trainingen plaatsnemen waar je wilt, ook op de hoofdtribune. Op zondag proef je op het talud van het bijzondere TT-sfeertje. We geven nog wel één waarschuwing mee; kom je dit jaar naar Assen, dan is de kans heel erg groot dat we je volgend jaar weer op het TT-circuit zien.

Koop je kaartje

Tour de TT

De TT in Assen kent een rijke historie, waar ook veel Nederlands successen zijn geboekt. Wil Hartog en Jack Middelburg in de koningsklasse, op de 500cc. En natuurlijk de Drenten Streuer en Schnieders in de zijspan, die het ondanks meerdere wereldkampioenschappen maar niet lukten om te winnen op hun thuisbaan, tot 1987. Speciaal voor motorrijders is er een belevingsroute samengesteld die je de TT-race van vele decennia geleden doet herbeleven. Geen motor(rijbewijs), geen probleem. We hebben ook een speciale fietsroute voor je samengesteld.

Meer over de Tour de TT

Routes - Ervaar de historische TT route zelf!

Blijf overnachten

De campings en hotels in Assen zijn rondom de TT al wel zo'n beetje volgeboekt. Maar wil je langer dan een dag van de TT genieten, of 's avonds niet naar huis rijden, dan hebben we iets verderop nog voldoende slaapplaatsen. Of je nu een groepsaccommodatie nodig hebt, een huisje op een bungalowpark zoekt, graag kampeert of toch liever het gemak van een hotel zoekt, ook tijdens de TT vind je in Drenthe een fijne plek om te slapen.