10x picknicken in Drenthe


Het ultieme zomergevoel beleef je met een gezellige picknick midden in de natuur. Drenthe heeft genoeg mooie plekjes waar je je picknickkleed kan uitleggen en kan genieten van zelfgemaakte lekkernijen. 
 

Voor fietsfanaten

Ontdek Drenthe op de fiets en geniet onderweg van een heerlijke picknick om je weer even helemaal op te laden. De route "Weldadig Rondje" leidt je langs bijzondere monumenten in de Vrije Koloniën van Weldadigheid Frederiksoord, Wilhelminaoord en Willemsoord. Onderweg kom je genoeg leuke plekken tegen voor een picknick in de natuur. Vergeet vooral niet om een kleedje en een goed gevulde picknickmand mee te nemen! 

Bekijk de fietsroute Weldadig Rondje

Voor natuurliefhebbers

Nationaal Park het Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Je kan hier heel mooi door 6.000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgrasland wandelen of fietsen. Onderweg kom je genoeg picknickplaatsen tegen waar je je plaid kan neerleggen en kan genieten van de beeldschone natuur en je meegebrachte lekkernijen.

Meer informatie Drents-Friese Wold

Voor cultuurliefhebbers

In Havelte vind je het twee na grootste hunebed (D53) van Nederland. Het hunebed is zo’n 18 meter lang, bijna compleet en ligt aan de rand van een heideveld waar je heel goed kan picknicken. Neem dus je zelfgemaakte hapjes en verfrissende drankjes mee en geniet van een heerlijke maaltijd in de buitenlucht. Sluit je picknick af met een fiets- of  wandeltocht langs de pittoreske dorpjes in de omgeving.

Meer informatie Hunebed D53

Voor dierenliefhebbers

Ontdek de bijzondere Drentse flora en fauna vanaf je picknickkleedje in het Fochteloërveen. In de 18e en 19e eeuw werd de massale turfwinning stopgezet en bleef dit hoogveengebied als enige bestaan. Door goed waterbeheer is het een gebied waar zeldzame planten en dieren voor komen. Zeer bijzonder is dat er zich vanaf 1999 territoriale kraanvogels gevestigd hebben. Tijdens het picknicken ervaar je een oase van rust en natuurlijke schatten. En voor dierenliefhebbers ogen tekort!   

Meer informatie Fochteloërveen

Voor de kabouters

Wat is er sprookjesachtiger dan picknicken tussen eeuwenoude bomen en kabouters? In Kabouterland kan het! Een park vol met kabouters, trollen, dieren en volop speelgelegenheid in diverse speeltuinen zowel binnen als buiten. Echt overal vind je picknickbanken in knusse hoekjes. Pas wel op voor de kabouters, zij zijn ook dol op lekkers!

Meer informatie Kabouterland

Voor zandhappers

Zandspeelplaats Hooghalen is uitermate geschikt voor een kinderpicknick. Op deze grote zandvlakte zijn diverse picknicktafels te vinden en kunnen kinderen heerlijk ravotten of hutten bouwen. Ondertussen moet er natuurlijk wel goed gegeten en gedronken worden, maar daar zorgt de goedgevulde picknickmand wel voor! 

Meer informatie Hooghalen

Voor hoogtezoekers

Bij Buitencentrum Boomkroonpad kun je genieten op hoog niveau. Al wandelend door de toppen van de bomen ervaar je het bos vanuit een heel ander perspectief. Het begint in de worteltunnel, waar de dieren onder de grond hun verhaal vertellen. Vervolgens klim je door de boomstam heen omhoog, waarna je tussen de toppen van de bomen steeds hoger klimt, tot een fantastisch uitzichtpunt over het bos. Heb jij de ultieme picknickplaats vanaf grote hoogte al gespot? Na de klim kan je afdalen en is het tijd voor een picknick in het bos om weer even helemaal te landen.

 

Meer informatie Boomkroonpad

Voor rustzoekers

Voor een rustige picknick ga je naar het Nationaal Park Dwingelderveld, een plek vol verborgen schoonheid en rust. Weg van alle lawaai en drukte. Je komt terecht in een wereld waar de herder rustig rondloopt met zijn schapen terwijl jij geniet van een picknick midden in de natuur. Hier ervaar je pas wat stilte is. Wil je vervolgens weer even wakker geschud worden? Sla dan vooral een bezoekje aan de schaapskooi niet over!

Meer informatie Dwingelderveld

Voor waterratten

Recreatieplas Kibbelkoele is een zandstrand met een aantal picknicktafels waar je je picknickmand uitgebreid kan uitstallen. Je wilt natuurlijk geen knarsend zand tussen je tanden! Op dit zandstrand beleef je het ultieme zomergevoel. Tussen de lekkernijen door kan je een frisse duik nemen in de zwemplas.

Meer informatie Kibbelkoele

Voor romantici

Nergens in Nederland vind je een beek zoals de Drentsche Aa. Kronkelend haar weg zoekend door het landschap, zoals zij dat al eeuwen en eeuwen gedaan heeft. Romantischer kan het haast niet! In dit Nationale Park vind je het prachtige Balloërveld wat de ideale plek is voor een romantische picknick. En pssst… Altijd een goed idee voor een romantische date of misschien wel een huwelijksaanzoek ;)

Meer informatie Balloërveld