Oernatuur

Drenthe telt maar liefst drie Nationale Parken en heeft prachtige natuurgebieden. Je vindt hier ongerept oerbos, ruige heidevelden en een uitgestrekt beekdallandschap. De perfecte plek om heerlijk in te dwalen, met de kinderen te ravotten of om verkoeling op te zoeken. Laat je verrassen door wat je onderweg allemaal tegenkomt. Oog in oog met een ‘Drentse Hooglander’, een heideschaap of een ree? Grote kans in Drenthe! De mooiste avonturen beleef je buiten in Drenthe.

Speel- en klimbossen

In Drenthe beleef je achter elke boom een nieuw avontuur. Drenthe staat dan ook niet voor niets bekend als dé allerstoerste speeltuin van Nederland. Neem bijvoorbeeld de speel- en klimbossen. Hier hebben kinderen alle ruimte om te klimmen en klauteren, hutten te bouwen, verstoppertje te spelen, te kliederen met water en te slingeren aan touwen. Zin in een lekkere wandeling? Ook daar zeggen de kinderen vast en zeker geen nee tegen! Terwijl papa en mama genieten van de schitterende natuur, beleven zij namelijk de spannendste avonturen tijdens het lopen van een leuke kinderroute.

Speel- en klimbossen in Drenthe

Nationale parken

De natuur in Drenthe is ongerept en kent vele gezichten. Ruige vlaktes en een lieflijke coulisselandschappen gaan hier hand in hand. En het is precies deze afwisseling die Drenthe zo mooi maakt. Dus trek je wandelschoenen aan of pomp je fietsbanden op en ontdek de Nationale Parken het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa.

Nationale Parken in Drenthe

Schaapskooien

Schapen als natuurlijke begrazers. Dat is pas Oer! In Drenthe hebben we er veel. Heel veel. Al fietsend of wandelend kom je ze zeker tegen, maar nog leuker is het om ze op te zoeken. Dus kom naar één van de schaapskooien en maak kennis met de herder zijn kudde. Kom knuffelen met de lammetjes, doe mee aan één van de vele activiteiten of ga met de herder op excursie.

Schaapskooien in Drenthe

Zwemplassen

Met de dagen die alsmaar korter lijken te worden en tempraturen die steeds verder dalen, lijkt de zomer nog heel ver weg. Maar echt, hij komt er aan! En dan is het heerlijk om tijdens een warme zomerdag de verkoeling te zoeken in één van de vele zwemplassen die Drenthe rijk is. Midden in de bossen en omgeven door een zandstrand vermaken de kinderen zich in het water of met een schepje en emmertje aan de waterkant en kun jij in alle rust genieten van een goed boek.  

Zwemplassen in Drenthe

Nog meer Oernatuur om te ontdekken