Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Drenthe. Lees meer.

Buitenspelen

Ben je in Drenthe dan bevind je je in de allerstoerste speeltuin van Nederland. Kinderen hebben hier alle ruimte om te ravotten, hutten te bouwen, verstoppertje te spelen, te kliederen met water en te slingeren aan touwen. Zin in een lekkere wandeling? Ook daar zeggen ze hier vast en zeker geen nee tegen. Terwijl papa en mama genieten van de Drentse natuur, beleven zij onderweg de spannendste avonturen.

Buitenspelen 2.0: The Nature Game Drenthe

Een magische tabletgame op het Dwingelderveld! Je loopt over een schatkaart en de kompas wijst jou de weg door de prachtige natuur, langs filmpjes, raadsels en interactieve spellen.

Meer informatie
The Nature Game Drenthe
  • The Nature Game Drenthe

Boomkroonpad

Bekijk de natuur eens van een andere hoogte en maak een wandeling tussen de wortels en toppen van bomen op het Boomkroonpad in Drouwen. Ook vind je bij het buitencentrum het Speelbos Lorken.

Meer informatie
Gezin wandelt in het Boomkroonpad.

Speelbossen en belevingspaden

Speelbossen zijn een beleving voor ieder kind. Klimmen, klauteren en banjeren. Over touwbruggen en kronkelpaadjes. Soms óver het water en soms er dwars door heen. Niet bang zijn voor een paar spetters en een beetje modder dus!

Alle speelbossen
Vader en zoon in het bos in Drenthe

Klimparken

Verleg je grenzen op een de verschillende boomparcoursen van een klimpark in Drenthe. Leuk voor jong en oud. Avontuurlijk, actief en uitdagend, dwars door de Drentse natuur!

Klimparken in Drenthe
Vader en zoon lopen over een touwbrug in het klimpark

Zwemplassen

De zomer komt er aan! En op een warme dag is het dan heerlijk om verkoeling te zoeken in één van de vele zwemplassen die Drenthe rijk is. Je vindt ze midden in de bossen. In het water en op het zandstrand vermaken de kinderen zich gemakkelijk uren achter elkaar met een schepje, een emmertje of een opblaasboot. Kun jij in alle rust genieten van een goed boek.  

Zwemplassen in Drenthe

Meer buiten tips

Dieren zoeken in je eigen tuin

Dieren zoeken in je eigen tuin

Wist je dat er bij jou in de tuin of vlakbij in het park ook heel veel dieren leven? Wij hebben een speciale zoekkaart voor je gemaakt. Hoeveel spot jij er?

5x alle ruimte om buiten te spelen

5x alle ruimte om buiten te spelen Twee kanoënde jongens

Met een 100% elektrische terreinwagen de Drentse natuur ontdekken, een stoere kanotocht of een dagje klimmen in één van onze bossen.  De kinderen raken hier niet uitgespeeld! 

48 uur de boom in

48 uur de boom in

Een weekend lang buitenspelen en ook nog eens op grote hoogte? Het kan in Drenthe! Ter inspiratie stellen wij alvast een programma voor je op. Dus hup met z'n allen de boom in!

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!