Buitenspelen

Ben je in Drenthe dan bevind je je in de allerstoerste speeltuin van Nederland. Kinderen hebben hier alle ruimte om te ravotten, hutten te bouwen, verstoppertje te spelen, te kliederen met water en te slingeren aan touwen. Zin in een lekkere wandeling? Ook daar zeggen ze hier vast en zeker geen nee tegen. Terwijl papa en mama genieten van de Drentse natuur, beleven zij onderweg de spannendste avonturen.

Speel- en klimbossen

Speelbossen zijn een beleving voor ieder kind. Klimmen, klauteren en banjeren. Over touwbruggen en kronkelpaadjes. Soms óver het water en soms er dwars door heen. Niet bang zijn voor een paar spetters en een beetje modder dus!

Alle speel- en klimbossen

Schaapskooien

Schapen, daar hebben we er heel veel van in Drenthe! Op de fiets of wandelend kom je ze zeker tegen. Maar het is nog veel leuker om ze op te zoeken. In de schaapskooien maak je kennis met de herder en zijn kudde. Er worden vaak activiteiten en excursies georganiseerd. En misschien heb je geluk en zijn er net lieve lammetjes om te knuffelen.

Schaapskooien in Drenthe

Klimparken

Verleg je grenzen op een de verschillende boomparcoursen van een klimpark in Drenthe. Leuk voor jong en oud. Avontuurlijk, actief en uitdagend, dwars door de Drentse natuur!

Klimparken in Drenthe

Zwemplassen

De zomer komt er aan! En op een warme dag is het dan heerlijk om verkoeling te zoeken in één van de vele zwemplassen die Drenthe rijk is. Je vindt ze midden in de bossen. In het water en op het zandstrand vermaken de kinderen zich gemakkelijk uren achter elkaar met een schepje, een emmertje of een opblaasboot. Kun jij in alle rust genieten van een goed boek.  

Zwemplassen in Drenthe

Buitenspelen 2.0: The Nature Game Drenthe

Een magische tabletgame op het Dwingelderveld! Je loopt over een schatkaart en de kompas wijst jou de weg door de prachtige natuur, langs filmpjes, raadsels en interactieve spellen.

Meer informatie

De Nature Game is gewoon supercool, wij geven het een 100 plus!

Lila, Tara en Jolijn, alledrie 10 jaar

Boomkroonpad

Bekijk de natuur eens van een andere hoogte en maak een wandeling tussen de wortels en toppen van bomen op het Boomkroonpad in Drouwen. Ook vind je bij het buitencentrum het Speelbos Lorken.

Meer informatie