Internationaal

Het inkomend toerisme in Drenthe laat de afgelopen jaren een stevige groei zien. In de periode 2012-2016 nam het aantal buitenlandse gasten in de provincie Drenthe met 40% toe; het aantal overnachtingen steeg met 48%. Dit resulteerde in 2016 in 211.000 bezoeken, 829.000 nachten en 111 miljoen euro aan bestedingen (bron). 

De grootste groei zit in de Duitse en Belgische markt. Vanaf dit jaar zetten we Drenthe daarom ook steviger weg in zowel Duitsland (Nordrhein Westfalen en Niedersachsen) als België (Vlaanderen). Hiervoor wordt o.a. de samenwerking gezocht met het NBTC Holland. Hieronder vindt u verschillende aanhaakmogelijkheden specifiek gericht op de Duitse en Vlaamse markt. 

Nieuwe aanhaakmogelijkheden worden op deze pagina toegevoegd. Houd deze pagina dus in de gaten voor nieuwe mogelijkheden. Mocht u geïnteresseerd zijn in participatiemogelijkheden gericht op de Nederlandse markt, neem dan een kijkje op de pagina Nationaal.

Vermelding op Besuchdrenthe.de

Begin dit jaar is de Duitse website, www.besuchdrenthe.de, online gegaan. Net als op de Nederlandse site kunt u hier een gratis vermelding krijgen. Het is echter wel van belang dat u zelf ook een Duitse site of een Duitse pagina op uw site heeft, zodat we de Duitse gast ook goed kunnen doorverwijzen naar uw eigen site.

Het doel van de website is om (potentiële) Duitse bezoekers van de provincie Drenthe een overzicht te bieden van alle mogelijkheden in Drenthe en aan te zetten tot het ondernemen van toeristische activiteiten. 

Voor meer informatie over de vermelding op de website vindt u op www.drenthe.nl/ondernemers