De marketing van Drenthe

Op 12 oktober jl. presenteerden we de nieuwe meerjarenstrategie en het nieuwe campagneconcept. Een impressie van deze middag ziet u terug in het fotoverslag.

Was u niet in de gelegenheid om bij de presentatie aanwezig te zijn? Of wilt u de meerjarenstrategie en campagneconcept graag terug lezen? Op deze pagina vindt u beide documenten.
 

Meerjarenplan 2017 - 2020

De meerjarenstrategie kwam tot stand samen met circa 250 ondernemers en organisaties uit de vrijetijdssector in Drenthe. De strategie is gebaseerd op analyses van trends en ontwikkelingen, doelgroepenonderzoek en benchmark met andere regio’s. 

Bekijk hier de samenvatting van de meerjarenstrategie.

Lees het plan

Nieuw campagneconcept

Drenthe heeft door ligging en historie een onderscheidend aanbod dat zich kenmerkt door oorspronkelijkheid. Merkwaarden die hier bij horen zijn:

  • Oorspronkelijk; Drenthe is echt en origineel

  • Avontuurlijk; in de natuur (ruigheid) en in de (spannende) verhalen

  • Robuust; Drenthe is stoer en ongerepte schoonheid.

Op basis van deze merkwaarden is voor de volgende positionering gekozen: Drenthe, oerprovincie van Nederland. Deze positionering is getoetst bij een consumentenpanel.

Bekijk meer

Gezamenlijke totstandkoming

De plannen voor de Marketing van Drenthe zijn gerealiseerd dankzij de input begin 2017 van veel organisaties en ondernemers uit de vrijetijdssector van Drenthe. De resultaten en uitkomsten van deze sessies zijn samengevoegd en vindt u in onderstaande downloads:

Cijfers en onderzoeken

Drenthe ontving in 2016 flink meer vakantiegangers. Ruim 1,7 miljoen Nederlanders kozen in 2016 voor een vakantie in Drenthe. Dit is een stevige stijging ten opzichte van 2015, toen brachten nog 1,5 miljoen Nederlanders een vakantie door in Drenthe. Dit blijkt uit het recent verschenen rapport Vrijetijdseconomie Drenthe Feiten en cijfers 2017, uitgegeven door de Provincie Drenthe.

Bekijk het rapport en de factsheets