Coronavirus COVID-19 Informatie

Update Coronavirus

Het coronavirus heeft de afgelopen tijd te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft daarom op 13 oktober jl. besloten dat er weer strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Deze stap is nu nodig zodat zich daarna een nieuw perspectief aandient: een samenleving waarin we het virus weer onder controle hebben en houden. Woon je in Nederland en wil je eropuit in eigen land? Je bent van harte welkom in Drenthe, maar probeer je reisbewegingen te beperken.

  • Blijf zoveel mogelijk op je vakantieadres.
  • Beperk het aantal uitstapjes en vermijd drukte.
  • Een gezelschap mag bestaan uit max. 4 personen of 1 huishouden.

Bekijk de factsheet Gedeeltelijk lockdown 
Deze landelijke maatregelen gelden per 14 oktober 2020, 22.00 uur.

Mondkapjes verplicht
Per 14 oktober is het verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar om een (niet-medisch) mondkapje te dragen in winkels, musea, stations, parkeergarages, benzinestations en andere de publieke binnenruimtes.

Reserveer vooraf je tickets
Publieke locaties zoals musea, theaters, dierentuinen en bioscopen zijn geopend. Het bezoeken van deze locaties is alleen mogelijk op (online) reservering of aanmelding. Op deze manier kan het aantal bezoekers goed worden gemanaged en de veiligheid van alle gasten worden gegarandeerd. Ga dus alleen met een boeking of reservering op zak naar bijvoorbeeld het Drents Museum of WILDLANDS. Check online wanneer er plek is en plan zo je bezoek.

Horeca gesloten
Restaurants en cafés zijn gesloten. Afhalen blijft wel mogelijk. Ook de horeca op locaties met een gecombineerde functie zoals musea en dierentuinen zijn niet toegankelijk. Wanneer je verblijft in een hotel kun je wel gebruik maken van hun eigen horecafaciliteiten.

Vakantieparken, hotels en andere verblijfsaccommodaties 
Verblijfsaccommodaties in Drenthe zijn open, inclusief de douche- en toiletvoorzieningen.

Evenementen
Evenementen zijn verboden, met uitzondering van markten voor levensmiddelen, beurzen, bioscopen en theaters.

Basisregels blijven van kracht
De naleving van de basisregels blijft ontzettend belangrijk. Want samen zorgen we ervoor dat we weer meer ruimte en vrijheid krijgen. Blijf dus heel goed letten op onderstaande richtlijnen:

  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Vermijd drukke plekken.
  • Is het te druk op een bepaalde plek, ga dan ergens anders naartoe.
  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes. 
  • Klachten? Blijf thuis en laat je testen.

Meer informatie over alle maatregelen vind je op de website van de Rijksoverheid.