Coronavirus COVID-19 Informatie

Update Coronavirus

Dit jaar beseffen we ons nog meer dan anders, hoe belangrijk ruimte is. Waar ruimte aan het begin van de crisis voelde als een verplichting, kunnen we er nu weer voorzichtig van genieten. Stapje voor stapje krijgen we steeds meer vrijheid in Nederland. En daar zijn we blij me, want Drenthe kijkt erg uit naar je komst!

Publieke locaties open voor bezoekers
Sinds 1 juni ben je weer van harte welkom op publieke locaties, zoals musea, theaters, dierentuinen etc. De kaartverkoop vindt online plaats. Op deze manier kan het aantal bezoekers goed worden gemanaged en de veiligheid van alle gasten worden gegarandeerd. Want de anderhalve meter-regel blijft van kracht. Ga dus alleen met een boeking of reservering op zak naar bijvoorbeeld het Drents Museum, WILDLANDS of een terrasje. Check online wanneer er plek is en plan zo je bezoek.

Meer plek op campings en vakantieparken
Campings en vakantieparken hebben ook meer ruimte gekregen. Een accommodatie hoeft niet meer perse te beschikken over eigen sanitair. Gemeenschappelijke wc's en douches op bijvoorbeeld campings en vakantieparken zijn ook weer open. Je kunt dus op alle accommodatiesoorten weer terecht. Fijn is dat locaties als restaurants ook meer gasten kunnen ontvangen. Dan kun je tijdens je vakantie gemakkelijker lekker uit eten of een terrasje pakken.

Evenementen
Evenementen in Drenthe mogen weer doorgaan, mits ze aan de gestelde voorwaarden voldoen. We raden je aan om voorafgaand aan je bezoek naar de website van de betreffende locatie te gaan voor een actuele stand van zaken.

Basisregels blijven van kracht
We krijgen meer ruimte, maar naleving van de basisregels blijft juist dan ontzettend belangrijk. Want samen zorgen we ervoor dat deze ruimte steeds verder kan worden uitgebreid. Blijf dus heel goed letten op onderstaande richtlijnen:

  • Houd anderhalve meter afstand van elkaar.
  • Vermijd drukke plekken.
  • Is het te druk op een bepaalde plek, ga dan ergens anders naartoe.
  • Ga vanaf alleen met een online boeking/reservering naar publieke locaties als musea, dierentuinen en restaurants.
  • Ben je verkouden? Blijf dan thuis.
  • Heb je koorts of last van verkoudheid? Dan blijven alle huisgenoten ook thuis.

Meer informatie over alle maatregelen vind je op de website van de Rijksoverheid.
De Drentse natuur in? Dan graag nog even je aandacht voor een paar afspraken: richtlijnen voor een bezoek aan de natuur.

Reserveer alvast je plekje

Wees welkom in Drenthe! Hier heb je deze zomer alle ruimte om te genieten. Dus reserveer alvast je plekje en geniet van de voorpret...

Bekijk de tips