De Ster van Dwingeloo


  • Download
(110,0 km)

Wandel je graag en ben je op zoek naar een leuke route in Drenthe? Dan is de nieuwe wandelro…

Wandel je graag en ben je op zoek naar een leuke route in Drenthe? Dan is de nieuwe wandelroute 'De Ster van Dwingeloo’ een leuke optie. De Lange Afstands Wandelroute is in totaal ongeveer 110 kilometer lang. Bijzonder is dat de route is verdeeld in vijf routes van ongeveer 22 kilometer die samen vanuit het hart van Dwingeloo een ster vormen. Je kunt er voor kiezen alle routes te lopen als Lange Afstands Wandeling met overnachtingen in een sfeervolle accommodatie in Dwingeloo, of om een of twee routes te lopen als daguitje of weekendje weg.

Vijf verschillende routes
De routes nemen je mee door het gevarieerde landschap van Zuidwest-Drenthe met bossen, heidegebieden, water, zandverstuivingen en landerijen. De routes doen verschillende plekken op het Nationaal Park Dwingelderveld aan, maar ook het Oosterzand bij Uffelte en het Nationaal Park Drents-Friese Wold bij Diever.

- Route 1 - Uffelte / Brandeveen
- Route 2 - Diever / Onderduikershol
- Route 3 - Leggelderveld / Blauwe Meer
- Route 4 - Spier / Dwingelderveld
- Route 5 - Anserdennen / Ruinen

Wandelgids
Er is een handig routeboekje in zakformaat met alle wandelroutes én interessante tips over de natuur, de cultuur, leuke bezienswaardigheden en leuke pauzeadressen die je onderweg tegenkomt. Ook vind je er interessante plekken om te overnachten in of nabij de bossen van Dwingeloo. De recreatieondernemers hebben interessante arrangementen voor de wandelliefhebber ontwikkeld. Deze wandelgids is voor slechts 2,95 euro verkrijgbaar bij de Tourist Informatiekantoren in Westerveld en via Beleefderuimte.verkoop@gmail.com (+verzendkosten). Meer informatie en verkoopadressen zijn te vinden op Facebook Wandeldestervandwingeloo.

Dit ga je zien

Startpunt: Tourist Info Dwingeloo
Brink 4 a
7991 CG Dwingeloo
Eindpunt: Tourist Info Dwingeloo
Brink 4 a
7991 CG Dwingeloo

Beschrijving

Startpunt: Tourist Info Dwingeloo
Brink 4 a
7991 CG Dwingeloo

De wandelroute de Ster van Dwingeloo bestaat uit vijf routes van ongeveer 22 kilometer. Route 1 brengt je via de landerijen rondom Dwingeloo naar het Natura-2000 gebied het Holtingerveld bij Uffelte. In route 2 staan de haven bij de Drentse Hoofdvaart, het Drents-Friese Wold en het dorp Diever centraal. Op route 3 maak je kennis met het landelijke gebied ten noorden van Dwingeloo en het Leggelderveld met het Blauwe Meer. Op route 4 staat het Dwingelderveld centraal, het grootste natte heidegebied van West-Europa. Je treft hier een mix van natte heide, bos en veel vennetjes. Route 5 brengt je dwars over de grote stille heide van het Dwingelderveld, langs de schaapskooi naar het dorpje Ruinen.

Eindpunt: Tourist Info Dwingeloo
Brink 4 a
7991 CG Dwingeloo

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!