Theaterspektakel Mammoet

De Oertijd anno nu

In de voorstelling nemen Urdward en zijn vrouw Freya je mee terug naar de oertijd, toen de mensen nog één waren met de natuur. Hoe is dat nu? En kunnen wij wat leren van hun gewoontes? Aan de hand van de verhalen van de Heilige Mammoetjacht, Het meisje van Yde, het Hert van de Oostvaart en de Steen des Aanstoots laten Mammoet zien en voelen wat de geheimen van het leven zijn, die wij in onze tijd zijn vergeten.

Meer over Mammoet

Midden in de Drentse natuur

De voorstelling speelt zich af in een prachtige setting, middenin de natuur op het Buinerveld in Buinen, met betoverende muziek, uitbundige kostuums van gerecycled materiaal, en een speciaal ontwikkelde oertaal: zo actueel heeft u de oertijd nog nooit gezien. Sporen van de Oertijd vind je op deze plek nog overal. Toch is het best lastig om je voor te stellen dat hier zo'n 45.000 jaar geleden echt mammoeten rondliepen. We geven je dan ook graag wat achtergrondinformatie.

Meer over de mammoet

Boek een overnachting... - en maak je bezoek aan Drenthe compleet!

Genieten van theaterspektakel Mammoet, daarna met een drankje nog even nagenieten van deze bijzondere voorstelling, om vervolgens je al opgemaakte bed in te duiken. Combineer je bezoek aan Mammoet met een heerlijke overnachting in Drenthe en ontsnap even helemaal aan de drukte van alle dag. 

Tweede grote theaterproductie

Schrijver en regisseur Tom de Ket zet met Mammoet opnieuw zijn geboorteprovincie Drenthe in de spotlights. Dat deed hij eerder al met Het Pauperparadijs in Veenhuizen. Die voorstelling trok maar liefst 140.000 toeschouwers. Het Dagblad van het Noorden sprak met hem.

Lees het interview