JUMPING JACK terug in Assen!

Herleef de roemruchte 70-ties en 80-ties in volle glorie met het avontuur van Jumping Jack! Nederlands bekendste motorrijder, Jack Middelburg, komt terug naar Assen in de vorm van een spectaculaire theatervoorstelling. Een uniek gebeuren voor muziek-, motor- en theaterliefhebbers.

Motormuziektheater op het TT-Circuit

Vanaf mei 2019 zijn er tien theatervoorstellingen over het leven van Jack Middelburg vol spektakel met rubberlucht van 30 racemotoren uit de jaren zeventig, ijzingwekkend snelle rifs van 40 gitaristen, de soundtrack van Jacks leven gespeeld door 50 muzikanten en 60 energieke dansers in cadans met motoren die wheelies maken. Kortom, een spectaculaire voorstelling waarbij het publiek voorafgaand aan de voorstelling met eigen auto over het circuit mag rijden! 

De speeldata zijn: 9, 10, 11, 12, 16, 17, 18 en 19 mei 2019.

Bestel alvast je tickets

Jumping Jack

Jumping Jack is bijnaam van de geliefde motorrijder Jack Middelburg die groot succes had in de jaren zeventig en tachtig. In 1980 beleefde hij zijn mooiste overwinning op het TT-Circuit in Assen. Zijn bijnaam heeft hij te danken aan zijn risicovolle rijstijl waarbij hij geen angst kende en regelmatig van de motor viel. In 1984 stierf Jack Middelburg in het harnas; een crash op het stratencircuit van Tolbert werd hem fataal.     

 

Regisseur Frank Lammers: “Voor het eerst in de wereldgeschiedenis een theaterspektakel met een motorracer in de hoofdrol. Jumping Jack Middelburg was dan ook een van onze laatste grote coureurs en een uitermate kleurrijk figuur. Hij had een levenswandel die wel twintig voorstellingen in zich draagt.”