JUMPING JACK terug op TT Circuit Assen!

Motormuziektheater op het TT-Circuit

Van 9 t/m 19 mei worden er 10 theatervoorstellingen opgevoerd over het leven van Jack Middelburg vol spektakel met rubberlucht van 30 racemotoren uit de jaren zeventig, ijzingwekkend snelle rifs van 40 gitaristen en 60 energieke dansers in cadans met motoren die wheelies maken. De cast bestaat uit Matteo van der Grijn, Julia van der Vlugt, Genio de Groot en Lucas Hamming. Kortom, een spectaculaire voorstelling waarbij je vooraf met je eigen auto een rondje over het TT Circuit mag rijden. Hoe cool is dat!

Bestel tickets

Jumping Jack

Jumping Jack is bijnaam van de geliefde motorrijder Jack Middelburg die groot succes had in de jaren zeventig en tachtig. In 1980 beleefde hij zijn mooiste overwinning op het TT-Circuit in Assen. Zijn bijnaam heeft hij te danken aan zijn risicovolle rijstijl waarbij hij geen angst kende en regelmatig van de motor viel. In 1984 stierf Jack Middelburg in het harnas; een crash op het stratencircuit van Tolbert werd hem fataal.     

 

Regisseur Frank Lammers: “Voor het eerst in de wereldgeschiedenis een theaterspektakel met een motorracer in de hoofdrol. Jumping Jack Middelburg was dan ook een van onze laatste grote coureurs en een uitermate kleurrijk figuur. Hij had een levenswandel die wel twintig voorstellingen in zich draagt.”