Kira Wuck en Ine Boermans

Wij laten u dit keer kennismaken met Ine Boermans. Joep van Ruiten interviewt haar over haar eerste roman Een opsomming van tekortkomingen. Het verhaal speelt deels in Drenthe. Ine heeft jaren in Wezup gewoond. Tegenwoordig is Groningen haar woonplaats.

Kira Wuck maakte naam met haar dichtbundel Finse meisjes. Na nog een dicht- en een verhalenbundel debuteert ze nu als romanschrijver met het autobiografische Knikkerkoning. Hierin beschrijft ze het leven van haar ouders in het Amsterdam van de jaren zeventig te midden van hippies, krakers en junkies.

Annette Timmer praat met Menno Voskuil over J. Slauerhoff (1898-1936), schrijver, scheepsarts en wereldreiziger. Beroemd zijn de regels: ‘Alleen in mijn gedichten kan ik wonen, / Nooit vond ik ergens anders onderdak’. Maar Slauerhoff schreef ook verhalen en romans. Eind vorig jaar verscheen JS Verzameld proza, mede-samengesteld door Menno Voskuil.

Contact

Adres:
Digitale LH
Digitale Literaire Hemel
Hoofdstraat 79
7921AE Zuidwolde
0627074771
Plan je route
Afstand:

Wanneer

  • dagelijks t/m 13 maart 202100.00 - 23.00 uur
  • Bijeenkomst is de bekijken en beluisteren via www.literairehemel.nl

Prijzen

  • Gratis U hoeft geen entree te betalen. Uw vrijwillige bijdrage kunt u overmaken op NL 47 INGB 0009 0669 28 t.n.v. Stichting De Literaire Hemel.

In de buurt

Toon resultaten