Rondvaart | Van Gogh Vaarwandeltocht

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
Tijdelijk gesloten

Let op!!! Door hevige groei van kroos, zijn alle vaartochten vanaf 5 september tot op heden geannuleerd. Met iedereen die al ronvaart geboekt heeft, wordt contact opgenomen.

Van Gogh vaartochten - Met de rondvaartboot De Verwisseling worden in het Van Goghjaar 2023 en de jaren erna verschil…

Let op!!! Door hevige groei van kroos, zijn alle vaartochten vanaf 5 september tot op heden geannuleerd. Met iedereen die al ronvaart geboekt heeft, wordt contact opgenomen.

Van Gogh vaartochten - Met de rondvaartboot De Verwisseling worden in het Van Goghjaar 2023 en de jaren erna verschillende Van Gogh vaartochten georganiseerd. Vincent van Gogh reisde in 1883 met een trekschuit van Hoogeveen naar Nieuw Amsterdam, via de Verlengde Hoogeveensche Vaart. In 1850 begon men dit kanaal te graven. De omgeving is veranderd, het kanaal niet. Alleen de bruggen zijn gemoderniseerd. De passagiers beleven aan boord van De Verwisseling de sfeer van toen; het reizen per trekschuit. 

Vaar-wandeltocht  Hoogeveen-Noordscheschut-Hoogeveen
Je vaart van Hoogeveen naar Noordscheschut. Het streven is de boot langs een kort deel van de route met menskracht te laten trekken, net als in 1883.  Voor de sluis van Noordscheschut leggen we aan. Bij de sluis start een korte wandeling. Na de wandeling eindigt deze vaar-wandeltocht bij het historische café Troost. Koffie/thee en de lunch is inclusief.

Inmiddels is een tweede groep passagiers aangekomen .Deze groep luncht eerst en gaat dan wandelen. Na 13.00 uur vaart de eerste groep terug naar Hoogeveen. Op de terugweg beeldt ’t Veenvolk,  levende geschiedenis uit langs het Noord.

Reserveren kan op https://www.drentsepraam.nl/vaartochten/ 

Prijzen

  • Volwassenen€ 22,50 Inclusief: Vaartocht heen en terug met koffie, thee of frisdrank. Informatie en beleving onderweg Wandeling met gids Lunchpakket Reserveer via https://www.drentsepraam.nl/vaartochten

In de buurt

Toon resultaten

Hier vind je ons

Opstapplaats walkade | Parkeren Terpweg 1
Terpweg 1
7902 NW Hoogeveen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Reserveren

Let op! Dit evenement is tijdelijk gesloten.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!