Concerten | Muzikale brief aan Van Gogh


Bestel hier je ticket

Muzikale brief aan Van Gogh 

Ga op 17 en 18 juni mee op een muzikale tijdreis en duik onder in het gevoelsleven van …

Muzikale brief aan Van Gogh 

Ga op 17 en 18 juni mee op een muzikale tijdreis en duik onder in het gevoelsleven van Vincent van Gogh! Uw muzikale reisleiders zijn het Veenkoloniaal Symfonie Orkest onder leiding van Lubertus Leutscher, zangeres Carina Vinke, script en presentatie Marit Broekroelofs, singer-songwriter Martijje en singer-songwriter Justin Ripassa. Op steenworp afstand van het Van Gogh Huis Drenthe in Nieuw-Amsterdam/Veenoord ervaart u de magische wereld van de muziek waar Van Gogh zo van hield. Een belevenis voor jong en oud! Vincent van Gogh hield veel van muziek. Hij hoopte met zijn schilderijen en tekeningen mensen te raken, zoals muziek dat bij hem deed. In 1883 woonde en werkte Van Gogh een paar maanden in Nieuw-Amsterdam/Veenoord. Aan zijn broer Theo schreef hij dat hij van Drenthe hield, van het landschap en de mensen. Deze brieven en de muziek waar Van Gogh van hield, vormen de rode draad van deze bijzondere muzikale voorstelling van Calma Producties.

CALMA Producties

Calma Producties is een initiatief van Carina Vinke, Lubertus Leutscher en Marit Broekroelofs Zij willen iedereen laten ervaren hoe mooi klassieke muziek is. Met Calma Producties maken ze bijzondere maar ook toegankelijke programma’s in hun geliefde Drenthe. Sleutelwoorden: kwaliteit en ruimte voor talent.

Carina Vinke

De veelzijdige Drentse alt-mezzo Carina Vinke heeft inmiddels een in het oog springende internationale carrière opgebouwd. Ze is als hoofdvakdocente solozang verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In 2020 won ze de ‘Cultuurprijs Emmen’ in 2020.

Lubertus Leutscher

Lubertus is trompettist en veelgevraagd (gast-)dirigent. Hij is artistiek directeur van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest en initiatiefnemer van bijzondere projecten en grensoverschrijdende samenwerkingen.

Marit Broekroelofs

Marit is celliste, adviseur en coach voor musici. Ze is oprichtster, artistiek- en zakelijke leider van het muziekensemble Margaretha Consort. Met haar enthousiasme weet Marit mensen aan zich te binden en maakt zij interessante en hoogwaardige programma’s.

Martije
Martijje is een Nederlandse zangeres, songwriter, schrijfster en producent uit Drenthe. Ze zingt en schrijft in het Drents en in het Nederlands, zowel jazz en pop als blues en roots. Op haar naam staan inmiddels zes albums, vele columns in het Drentse tijdschrift Zinnig en één boek. Ze componeert ook (Drentse) muziek voor kinderen. Haar nieuwste single is een lied over Vincent van Gogh’s tijd in Drenthe: ‘Wat Vincent Zag’. Martijje is als voice-over en zangeres te horen in jingles en commercials en geeft lessen op het gebied van muziek en taal.

Justin Ripassa

Justin (22) is gastzanger bij Calma Producties. Geboren, getogen en gelukkig in Drenthe. Schrijver van zijn eigen muziek, die wordt uitgebracht via diverse kanalen zoals Spotify, YouTube en Deezer.

Met dank aan: Provincie Drenthe, Gemeente Emmen, Rabobank Het Drentse Land, Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe, Beringer Hazewinkel en Van den Berch van Heemstede stichting.

Wanneer

Prijzen

  • € 25,00

In de buurt

Toon resultaten

Hier vind je ons

Silo-terrein Veenoord
Industrieweg 11
7844 NV Veenoord
Plan je route

vanaf jouw locatie

Bestel hier je ticket

Help jij ons om drenthe.nl te verbeteren?

Doe mee aan ons onderzoek. Je deelname duurt 2 tot 5 minuten.

Ik doe mee