Fototentoonstelling | Fotofun met van Gogh als inspiratie

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

In samenwerking met Stichting "De Spiker" in Schoonebeek herhaalt Fotofun Emmen haar fototentoonstelling geïnspireerd op Vincent van Gogh.

Fotofun Emmen is een toegankelijke fotoclub waar de passie voor fotografie ongedwongen is en vooral met veel plezier wordt gedeeld.
In december 2022 bestond Fotofun Emmen 10 jaar en dat…

In samenwerking met Stichting "De Spiker" in Schoonebeek herhaalt Fotofun Emmen haar fototentoonstelling geïnspireerd op Vincent van Gogh.

Fotofun Emmen is een toegankelijke fotoclub waar de passie voor fotografie ongedwongen is en vooral met veel plezier wordt gedeeld.
In december 2022 bestond Fotofun Emmen 10 jaar en dat werd gevierd met een expositie op het cultuureiland in het Rensenpark te Emmen. In aanloop naar het Van Gogh jaar 2023 gingen 31 leden de uitdaging aan en lieten zich voor deze expositie inspireren door de natuur, vergezichten, stillevens, kleuren en mensen zoals die door Vincent van Gogh zijn vastgelegd. Dit leverde een bijzondere ontmoeting op tussen de kwast van Vincent van Gogh en de lens van fotografen van Fotofun Emmen. Met trots werd getoond hoe verleden en heden in een kleurrijk palet samenkomen.

De jury schreef over de winnende foto: 'Alhoewel dit werk geen enkele realistische verbeelding betreft, associëren de frisse kleuren blauw en groen onmiddellijk met het werk van Vincent van Gogh uit zijn latere Franse periode. In zijn schilderij 'De sterrennacht' schilderde Vincent een natuurkundig verschijnsel - turbulentie - waarmee deze foto ook associaties heeft. Het is een foto die direct opviel door anders te zijn dan de overige foto's. En die ook direct een Van Gogh-gevoel naar voren bracht. En daarmee unaniem gekozen werd tot de winnende foto.'

De succesvolle tentoonstelling wordt voortgezet in Schoonebeek. In een verbindende lijn tussen de Waagn'schuur en de Van Gogh Beleeftuin worden 24 werken uit de expositie van Fotofun in Schoonebeek tentoongesteld. In de Waagn'schuur vindt gedurende dezelfde periode als de Fotofun-expositie een tentoonstelling plaats over het leven van Vincent van Gogh. Twaalf van de 24 foto's worden tussen de Waagn'schuur en de Van Gogh Beleeftuin geplaatst, terwijl 12 werken een plaatsje krijgen in deze Van Gogh bloemen-, kruiden- en fruitpluktuin. Over de expositie in de Waagn'schuur en de Van Gogh Beleeftuin vindt u elders in deze activiteitenagenda aanvullende informatie.

In de buurt

Toon resultaten

Hier vind je ons

Waag'nschuur bij museum- en zandstrooiboerderij Zwaantje Hans-Stokman's Hof
Burgemeester Osselaan 5
7761 BS Schoonebeek
Plan je route

vanaf jouw locatie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!