Fototentoonstelling 'Fotofun ontmoet Van Gogh'

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Fotofun Emmen is een toegankelijke fotoclub waar de passie voor fotografie ongedwongen is en vooral met veel plezier wordt gedeeld.
In december 2022 bestaat Fotofun Emmen 10 jaar en dat wordt gevierd met …

Fotofun Emmen is een toegankelijke fotoclub waar de passie voor fotografie ongedwongen is en vooral met veel plezier wordt gedeeld.
In december 2022 bestaat Fotofun Emmen 10 jaar en dat wordt gevierd met deze expositie. In aanloop naar het Van Gogh jaar 2023 gingen 31 leden de uitdaging aan en lieten zich voor deze expositie inspireren door de natuur, vergezichten, stillevens, kleuren en mensen zoals die door Vincent van Gogh zijn vastgelegd. Dit leverde een bijzondere ontmoeting op tussen de kwast van Vincent van Gogh en de lens van fotografen van Fotofun Emmen. Met trots wordt getoond hoe verleden en heden in een kleurrijk palet samenkomen.

De jury schreef over de winnende foto: 'Alhoewel dit werk geen enkele realistische verbeelding betreft, associëren de frisse kleuren blauw en groen onmiddellijk met het werk van Vincent van Gogh uit zijn latere Franse periode. In zijn schilderij 'De sterrennacht' schilderde Vincent een natuurkundig verschijnsel - turbulentie - waarmee deze foto ook associaties heeft. Het is een foto die direct opviel door anders te zijn dan de overige foto's. En die ook direct een Van Gogh-gevoel naar voren bracht. En daarmee unaniem gekozen werd tot de winnende foto.'

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!