Culinair Erfgoed Diner 'onvergetelijke groenten'

In de Koloniën van Weldadigheid was de zelfvoorzienendheid van de kolonien zeer belangrijk. In de vrije koloniën hadden de vrijboeren een eigen moestuin. In de onvrije was er een grote gemeenschappelijke moestuin, waar de verpleegden op werden tewerkgesteld. De groenten die in de zomer werden geoogst moesten lang mee, want in de winter was er minder tot geen verse groenten van de tuin. Dus werd de groenten uit de oogsten van augustus/september geconserveerd, geweckt of gefermenteerd.

Tijdens dit vierde Culinair Erfgoed Diner gaan we ons verdiepen in de technieken die werden gebruikt om voedsel langer houdbaar te maken, zonder gebruik van een koelkast.
En als we het over groenten hebben, dan brengen we natuurlijk een bezoek aan onze buren, De Tuinen van Weldadigheid, die een hele tuin vol onvergetelijke groenten hebben.

We begin…

Lees verder

In de Koloniën van Weldadigheid was de zelfvoorzienendheid van de kolonien zeer belangrijk. In de vrije koloniën hadden de vrijboeren een eigen moestuin. In de onvrije was er een grote gemeenschappelijke moestuin, waar de verpleegden op werden tewerkgesteld. De groenten die in de zomer werden geoogst moesten lang mee, want in de winter was er minder tot geen verse groenten van de tuin. Dus werd de groenten uit de oogsten van augustus/september geconserveerd, geweckt of gefermenteerd.

Tijdens dit vierde Culinair Erfgoed Diner gaan we ons verdiepen in de technieken die werden gebruikt om voedsel langer houdbaar te maken, zonder gebruik van een koelkast.
En als we het over groenten hebben, dan brengen we natuurlijk een bezoek aan onze buren, De Tuinen van Weldadigheid, die een hele tuin vol onvergetelijke groenten hebben.

We beginnen om 15.00 uur met een ontvangst en dan ontvouwt het programma zich vanzelf. De avond eindigt na het diner rond 20.30 uur.

Ieder diner wordt ingeleid en omlijst met bijzondere verhalen van deskundigen op het gebied van de Koloniën van Weldadigheid en de culinaire geschiedenis van deze omgeving. De originele schaftlijst van de Maatschappij van Weldadigheid dient als leidraad voor het menu. De gerechten op je bord zijn verrassend, modern en smaakvol, met gebruikmaking van lokale producten en een knipoog naar het verleden.

Lees minder

Kenmerken

Doelgroep

  • JongerenJa
  • VolwassenenJa
  • SeniorenJa

Wanneer

  • zondag 18 augustus 201915.00 - 21.00 uur

Prijzen

  • Volwassenen€ 77,50
  • Betaalmogelijkheden: PIN

In de buurt

Toon resultaten