Neem alvast een kijkje

Folly Art | Norg

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

 Folly Art Norg is een verrassend evenement wat voor het vijfde jaar in en rondom Norg is t…

 Folly Art Norg is een verrassend evenement wat voor het vijfde jaar in en rondom Norg is te bekijken. Vijftien folly’s staan verspreid in een prachtige wandelroute van 7,5 kilometer rond het dorp. Ook dit jaar is er weer een wandelroute uitgezet van 7 kilometer langs  15 verschillende folly's in het prachtige decor van het drentse landschap. Als bezoeker kun je de bijzondere bouwsels bekijken die op prachtige locaties in de Drentse natuur zijn geplaatst. Vijftien ontwerpers uit heel Nederland hebben met een gering budget en een maximale hoeveelheid energie hun folly gerealiseerd. In dit lustrumjaar zijn er extra activiteiten in de randprogrammering te vinden. Er zullen bijvoorbeeld makers zijn die graag een toelichting over hun folly willen geven tijdens de Meet & Greet, muzikale omlijsting bij een folly en een gezellig terras met drankjes en hapjes.

Folly Art Norg is een cross-over tussen architectuur, land-art, kunst in de openbare ruimte, design en vakmanschap. De follyroute is geschikt voor alle leeftijden, zeker voor jonge kinderen erg leuk. Een natuurrijke omgeving geschikt voor een wandeling met de hond. Het routeboekje is verkrijgbaar vanaf 30 juli op het infopunt van 10.00 tot 17.00 uur.

Wat is een folly?
Een folly kan zowel een gebouw of een constructie zijn en hebben een opvallend ontwerp. Het woord folly komt vanhet Engelse woord fool is dus dwaas/gek.  In de 18e eeuw werden folly's in het Vereningd Koninkrijk veelvuldig gebruikt door tuinontwerpers om de aandacht te trekken of de aandacht te vestigen op een zorgvuldig gecreëerd vergezicht. 

De folly route 
De route start bij het voormalig Technasium aan de Dorpshuisstraat 1 9331AX Norg. Hier koop je voor €10 het boekje met informatie over de makers, de folly’s en de route. Op het terrein is een stem- en feedback box aanwezig en heb je de gelegenheid om een reactie achter te laten. Voor de organisatie en de makers is het leuk om te lezen wat je er van vond en  kun je stemmen op je favoriete folly voor het aanwijzen van de publiekswinnaar. Dus kom vooral na de wandeling terug op het terrein.

Terras
Heb je de hele wandeling gemaakt en wil je nog wat drinken? Dit kan bij ons terras. Klets na met een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. En mocht je nou je flesje water voor onderweg vergeten zijn, ook dit kun je bij ons halen.

Wedstrijd
Folly Art Norg is eigenlijk een wedstrijd. Ontwerpers, bouwers, kunstenaars en hobbyisten worden uitgedaagd een folly-ontwerp in te sturen van eind december tot 1 maart. Uit de honderd inzendingen worden er uiteindelijk  tussen de 15 en 17 folly's gekozen. Er is een juryprijs van € 5000,-.
Als bezoekers kun je een top drie inleveren voor de publieksprijs.

Prijzen

  • € 10,00 Het routeboekje kost €10.

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!