Al meer dan 60 jaar speelt toneelvereniging Diever in het schitterende Openluchttheater van de Dieverse bossen stukken van Shakespeare.

Shakespeare wordt wereldwijd duizenden malen per jaar gespeeld. Soms ontroerend mooi, soms tenenkrommend slecht. Maar alleen in het Shakespearetheater Diever wordt die magische sfeer van het theater ook doorgetrokken tot ver na dat de gordijnen voor de laatste maal zijn gevallen. Dan gaat het feest, samen met het publiek, de acteurs en artiesten, gewoon onder de open lucht door. Een unieke ervaring en bijzonder om daar deel van uit te maken.

"King Lear"
Nadat Koning Lear zijn macht aan twee dochters heeft overgedragen ontdekt de oude vader dat hij door hen wordt bedrogen. Wat volgt is een strijd tussen goed en kwaad waarbij Lear steeds meer los komt van de realiteit en van zijn omstandigheden.

Wanneer

  • Vanaf zaterdag 18 augustus geeft dr. Hans Jansen, Rijksuniversiteit Groningen, voorafgaand aan de voorstellingen een inleiding, matinee uitgezonderd. Aanvang inleiding 18.45 uur.

Prijzen

  • Volwassenen€ 16,00

In de buurt

Toon resultaten