Neem alvast een kijkje

Het Zwanenmeer - Charkov City Ballet


Bestel kaarten

Een van de meest opgevoerde, klassieke balletten ter wereld, met live orkest op muziek van Tsjaikovski.

Toen Het Zwanenmeer in 1877 in première ging kreeg het ballet veel kritiek …

Een van de meest opgevoerde, klassieke balletten ter wereld, met live orkest op muziek van Tsjaikovski.

Toen Het Zwanenmeer in 1877 in première ging kreeg het ballet veel kritiek nadat Marius Petipa, de alom gerespecteerde choreograaf van het keizerlijk ballet in Sint-Petersburg, overwoog om een nieuwe versie te maken van Het Zwanenmeer samen met Lev Ivanov. Deze aangepaste versie geldt sindsdien als de traditionele uitvoering en is nog steeds een van de meest opgevoerde balletten ter wereld. De duizelingwekkende techniek, gekoppeld aan de dubbelrol Odette/Odile, maakt dit ballet niet alleen tot een vuurproef voor iedere ballerina, maar ook een bijzonder genoegen om naar te kijken.

Het verhaal

Het Zwanenmeer vertelt het verhaal van Odette, koningin van de zwanen, die samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd is door de boze tovenaar Rothbart. Zij leven als zwanen en nemen alleen rond middernacht hun menselijke vormen aan. Alleen ware liefde kan de betovering doorbreken. Ze ontmoet prins Siegfried, die verliefd wordt op de mooie Odette. Rothbart probeert via zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, tussen de geliefden te komen.

Charkov City Opera & Ballet

Het Charkov City Opera & Ballet produceert klassieke opera’s en balletten in een geheel nieuwe stijl op hoog internationaal niveau. Het Charkov City Opera & Ballet brengt wereldberoemde titels als Het Zwanenmeer, De Notenkraker, Giselle, Nabucco en Rigoletto naar de Nederlandse theaters en combineert vernieuwing met ambacht, historie en liefde voor theater. De voorstellingen worden live muzikaal begeleid door het Philharmonisch Orkest van Charkov.

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling kun je een inleiding bijwonen. Tijdens de inleiding krijg je achtergrondinformatie over de voorstelling. Dit unieke inkijkje is een echte aanrader. Toegang is 5,-.  Er is beperkt plaats, dus reserveer bij aankoop van je theatertickets meteen een plek voor deze inleiding.

Wanneer

  • Zaterdag 14 december 2024 om 20.00 uur

Prijzen

  • € 39,50
  • € 5,00 Voorafgaand aan deze voorstelling kun je een inleiding bijwonen. Tijdens de inleiding krijg je achtergrondinformatie over de voorstelling. Dit unieke inkijkje is een echte aanrader.

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!