Neem alvast een kijkje

Het Bietendiner

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Ach, onze haat-liefde verhouding met suiker. Het voedt ons, troost ons, maakt ons gelukkig, het geeft ons een schuldgevoel en laten we het beestje bij de naam noemen: maakt ons dik. Hoe kan het dat het witte goedje in bijna al onze voeding geslopen is?

Tijdens Het Bietendiner onderzoeken wij, terwij…

Ach, onze haat-liefde verhouding met suiker. Het voedt ons, troost ons, maakt ons gelukkig, het geeft ons een schuldgevoel en laten we het beestje bij de naam noemen: maakt ons dik. Hoe kan het dat het witte goedje in bijna al onze voeding geslopen is?

Tijdens Het Bietendiner onderzoeken wij, terwijl we een heerlijk (laag in de suiker) diner geïnspireerd door de (suiker)biet eten, onze relatie met suiker. We geven je een inkijkje in de voorstelling De Bietencampagne, onze ode aan de suikerbiet en de mensen die er jaarlijks voor zorgen dat ze bij de fabriek worden afgeleverd, en kijken tevens kritisch naar suiker en haar geschiedenis.

Ulbe Bosma, senior onderzoeker aan het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) en hoogleraar internationale vergelijkende sociale geschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam, beschrijft in zijn boek The world of sugar wat onze zucht naar suiker voor gevolgen heeft gehad en hoe deze is gevoed. Hij geeft tijdens het diner een lezing over deze geschiedenis.

Nanouk Vervuurt kok van Voux catering zorgt voor een heerlijk 4-gangendiner geïnspireerd door de (suiker)biet. Tijdens het diner hoor je muziek uit de voorstelling De Bietencampagne van gelegenheidstrio Inca Jack, bestaande uit: Niek Lathouwers , Anton Hoogvliet en Pascal van Hulst, laatstgenoemde is tevens tekstschrijver van de voorstelling. Atze van Wieren draagt zijn gedichten, die gebruikt zijn in De Bietencampagne, voor. Hij wordt hierbij begeleid door accordeonist Gertie Bruin.

De presentatie van de avond is in handen van Anita Pepping, journalist, trainer en dagpresentator en - als dochter van een Drentse bietentransporteur - opgegroeid met de zoete geur van suikerbieten.

Het Bietendiner vindt plaats in de schuur van HS Agri agrarisch loon- en transportbedrijf, bietenvervoerder en gastheer van de voorstelling De Bietencampagne. Peergroup organiseert Het Bietendiner in het kader van haar impactprogramma waarbij het locatietheatergezelschap een zo breed mogelijk palet aan perspectieven wil bieden op haar onderwerpen.

Prijzen

  • € 75,00 € 75,- incl. drankenarrangement Naobers: € 70,- incl. drankenarrangement

In de buurt

Toon resultaten

Hier vind je ons

HS Agri
Dorpsstraat 2
9474TA Zuidlaarderveen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!