Expositie - glaskunst, foto's en schilderijen


In deze expositie bij Galerie Beeldbrengers is er werk van drie kunstenaars uit Emmen te zien: glaskunst van Marjan Witte, fotografie van Sandra Kip en schilderijen van Jur Eelsing.

Marjan Witte werkt bijna dagelijks in haar atelier, Glaseiland. Ze gebrui…

In deze expositie bij Galerie Beeldbrengers is er werk van drie kunstenaars uit Emmen te zien: glaskunst van Marjan Witte, fotografie van Sandra Kip en schilderijen van Jur Eelsing.

Marjan Witte werkt bijna dagelijks in haar atelier, Glaseiland. Ze gebruikt de techniek van glasfusing, waarbij ze meerdere lagen glas op elkaar samensmelt in een glasoven. Dit is een langdurig proces waarbij een object soms meerdere keren terug in de oven gaat. Binnen deze techniek heeft ze de afgelopen tien jaar een specialisatie ontwikkeld: Ze strooit kleurtjes glas in diverse grofheden op een platliggend glaspaneel. Zo maakt ze bijvoorbeeld een zeezicht met duinen. Spannend, want de kleur is bij het strooien niet goed zichtbaar. Het resultaat is pas te bewonderen als de oven open gaat.

Sandra Kip is opgeleid aan de Fotoacademie. Zij wordt geïnspireerd door dagelijkse dingen en gebeurtenissen. De schoonheid van vergankelijkheid in de natuur, maar ook van mens en dier boeit haar enorm. Vervreemding maakt beelden spannend. Momenteel is Sandra bezig met het thema energie. Daarvoor heeft ze een serie portretten gemaakt, waarvan er enkele in de expositie te zien zijn.

Als Jur Eelsing geraakt wordt door een onderwerp, dan volgt er snel een schilderij. De schilderijen hebben eigenzinnige onderwerpen met ruimte voor de eigen fantasie. De werken zijn vaak groot om ruimte te geven aan het onderwerp, maar een uitvergroting van een detail vindt hij ook leuk om te maken.

De expositie wordt op zaterdag 11 februari om 14.00 uur geopend. De exposanten zullen dan aanwezig zijn om iets over hun werk te vertellen. Bezoekers zijn van harte welkom.

Elke acht weken wordt er bij Beeldbrengers een nieuwe expositie ingericht en er worden activiteiten zoals workshops en lezingen georganiseerd. Daarnaast zijn er inspirerende boeken, spellen en materialen in de galeriewinkel om zelf creatief mee aan de slag te gaan.

Meer informatie:

https://www.glaseiland.nl/

https://beeldbrengers.nl/marjan-witte-sandra-kip-en-jur-eelsing/

Wanneer

  • Elke vrijdag, zaterdag en zondag t/m 2 april 2023 13.00 - 17.00 uur
  • De galerie ligt in het centrum van Emmer-Compascuum. Er is ruime parkeergelegenheid achter het gebouw.

In de buurt

Toon resultaten

Help jij ons om drenthe.nl te verbeteren?

Doe mee aan ons onderzoek. Je deelname duurt 2 tot 5 minuten.

Ik doe mee