Nederlandse Loterij NK Wielrennen


In juni 2022 vinden weer de Nederlandse Loterij Nederlandse kampioenschappen wegwielrennen op en rond de Col du VAM plaats, vlakbij het Drentse Wijster. 

Het NK staat voor de elite-manen en elite-vrouwen profs voor vrijdag 24 en zaterdag 25 juni op het programma. Het is voo…

In juni 2022 vinden weer de Nederlandse Loterij Nederlandse kampioenschappen wegwielrennen op en rond de Col du VAM plaats, vlakbij het Drentse Wijster. 

Het NK staat voor de elite-manen en elite-vrouwen profs voor vrijdag 24 en zaterdag 25 juni op het programma. Het is voor het derde jaar op rij dat Drenthe gastheer is van het NK wielrennen. De beloften- en profs-mannen rijden op één wedstrijddag. Op zaterdag 25 juni is het Ladies Day op en rond de Col du VAM, buiten de profs-vrouwen rijden dan ook de junior-vrouwen en nieuweling-meisjes hun kampioenschap. Op de afsluitende zondag is het de beurt aan de elite-zonder-contract bij de mannen en vrouwen.   Alle categorieën rijden een lokale ronde van 14,1 kilometer. De omloop verschilt behoorlijk van het NK-parcours in 2020 en 2021. De profs bij zowel de mannen als vrouwen starten vanuit Westerbork en kennen een aanlooplus door Drenthe. De overige wedstrijden beginnen onderaan de Col du VAM. De afstanden zijn vergelijkbaar met 2021.

Meer informatie over de NK vind je ook op www.nkwielrennen.com

Wanneer

  • dagelijks vanaf 24 juni 2022 t/m 25 juni 202210.00 - 18.00 uur

In de buurt

Toon resultaten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!