Neem alvast een kijkje

Drents Talent in de Speulkoel

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Drenthe telt verrassend veel jonge, beginnende singer-songwriters en andere muzikale talenten, die graag laten horen en zien wat ze kunnen, vooral ook aan wie hen nog niet kent.
In samenwerking met Stichting Kunst & Cultuur Drenthe-Gronin…

Drenthe telt verrassend veel jonge, beginnende singer-songwriters en andere muzikale talenten, die graag laten horen en zien wat ze kunnen, vooral ook aan wie hen nog niet kent.
In samenwerking met Stichting Kunst & Cultuur Drenthe-Groningen heeft De Speulkoel drie talenten uitgenodigd, die op het bevrijdingsfestival in Assen het publiek ook al verrasten. Zang met alleen een gitaar of met een kleine band: juist in de intieme sfeer van het openluchttheater van Anloo kunnen de bezoekers optimaal genieten van deze artiesten. De middag wordt sprankelend afgesloten door de groep Wilde Akkers. Vier optredens in één programma, zaterdag 13 juli, van 14.30 uur tot 17.00 uur.

NIK IPRENBURG zingt al zijn hele leven lang. Op zijn zesde kreeg hij zijn eerste gitaar en begon hij met gitaarles. Na ruim tien jaar covers spelen en het spelen in een band, besloot hij te stoppen met gitaarles. Nik focuste zich op zijn eigen muziek, waar hij inmiddels alweer drie jaar aan werkt.
Nik treedt steeds meer op en kan daar geen genoeg van krijgen. ‘Het gevoel van op het podium staan en mensen zien die naar mijn eigen muziek luisteren is echt niet te omvatten’, aldus Nik.
CHRISTY BOER is een 20 jarige singer-songwriter uit Ekehaar. Ze begeleidt zichzelf op de gitaar. Met haar teksten neemt ze je mee naar een mooie warme zomerdag of juist naar een regenachtige ochtend. Haar nummers zijn puur en oprecht, maar ook met een ruwe rand. Christy schuwt het niet om af en toe met genres te spelen of van taal te wisselen. In 2022 bracht ze haar EP ‘Chasing after thoughts’ uit.
SUZE SCHOENMAKER schreef vorig jaar, toen pas 12 jaar oud, samen met haar moeder Irene Wilkens (zangeres uit Veendam) een liedje voor het Regio Song Festival in Utrecht. De zangeres en liedjesschrijver Suze Schoenmaker Wilkens, artiestennaam Suus, is Aanstormend Cultuur Talent 2023, won de Kielzog Talent Award 2022, bracht jong als ze is al haar eerste single Nooit Geweest uit en is te vinden op youtube.
WILDE AKKERS is een vrolijke groep van dertien zingende instrumentalisten. Via Spotify kiezen de groepsleden mooie liedjes om te spelen. Popmuziek (vaak wat onbekender), wereldmuziek,jazz. De arrangementenzijn vaak van de leden zelf. Volledig a capella of instrumentaal en alles wat daar tussenin zit. Zij bespelen diverse (bas)gitaren, contrabas, cello, viool, dwarsfluit, saxofoon, percussie/slagwerk, accordeon, trompet, banjo en klarinet. Een verrassend, gevarieerd en dynamisch optreden!

Drents Talent, zaterdag 13 juli 14.30 uur in de Speulkoel.
Plaatsen zijn te reserveren door te mailen naar speulkoel@rondommagnus.nl; vermeld aantal plaatsen, telefoonnummer en adres. Meer informatie: www.rondommagnus.nl/speulkoel

Prijzen

  • € 12,50

In de buurt

Toon resultaten

Hier vind je ons

Openluchttheater de Speulkoel
Bosweg t/o nr 1
9467 PN Anloo
Plan je route

vanaf jouw locatie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!