Neem alvast een kijkje

7

Expo & Workshop | Vincent van Gogh in LEGOsteentjes voor kinderen

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Brickpainter Ernesto Lemke komt in Studio ZOOkeeper in het Rensenpark in Emmen een portret 'schilderen' met LEGO stenen. Daarnaast geeft hij workshops aan scholieren en kinderen voor het 'schilderen' met LEGO stenen van zelfportretten van Vincent. De details over de workshops volgen op een later moment in het jaar. 

Brickpainter Ernesto Lemke

Misschien dat je kunstenaar Ernesto Lemk…

Brickpainter Ernesto Lemke komt in Studio ZOOkeeper in het Rensenpark in Emmen een portret 'schilderen' met LEGO stenen. Daarnaast geeft hij workshops aan scholieren en kinderen voor het 'schilderen' met LEGO stenen van zelfportretten van Vincent. De details over de workshops volgen op een later moment in het jaar. 

Brickpainter Ernesto Lemke

Misschien dat je kunstenaar Ernesto Lemke kent van de tv van de kleurrijke portretten die hij maakte met LEGO. Als kunstenaar ontdekte hij dat hij kan 'schilderen met LEGO' zoals hij dat ook kan met verf.  Hij heeft deze kunstvorm de naam brickpainting gegeven. Van dichtbij zie je de bekende steentjes van LEGO. Van een afstand wordt de afgebeelde persoon zichtbaar. Uniek is dat Ernesto de brickpaintings maakt zonder gebruik van software, puur op wat zijn schildersoog ziet. Hij is onder meer bekend van zijn optreden in het tv-programma Sterren op het doek. Hierin maakte hij het winnende portret van Arjen Lubach. In het Fries Museum maakte Ernesto een live brickpainting van Ed Sheeran. Zijn brickpaintings waren verder te zien in de Kunsthal in Rotterdam en het Teylers Museum in Haarlem.

Ernesto volgde de Kunstacademie Minerva in Groningen. Op zijn afstudeerexpositie in 1997 werd hij gescout als aanstormen schilderstalent. Maar Ernesto volgde een andere nieuwsgierigheid en richtte een innovatieve onderwijsvorm op. Ruim 17 jaar ervaring als kunstdocent, een boeddhistische vormgeving en ruim 30 jaar ervaring in krijgskunsten voeden Ernesto's perspectief op waarneming en zingeving.

Ernesto en LEGO

In de winetr van 2020 nam Ernesto deel aan het tv-programma Legomasters. Hier kreeg hij de onverwachte opdracht om met LEGO een portret te maken van zijn bouwpartner, zondeer foto's of modellen. Dit plaatste hem op een onverwacht pad om LEGO op een ongebruikelijke, vernieuwende manier te gebruiken. Ernesto's resultaat maakte indruk en hij realiseerde zich dat er een artistieke deur was geopend: 'schilderen met steentjes'. Zo was 'Brickpainting' geboren. Ernesto Lemke: ‘Mensen zijn gefascineerd door wat hun ogen ze vertellen. Bij brickpaintings wordt de voorstelling pas vanaf een bepaalde afstand zichtbaar. Van dichtbij zie je alleen de bekende steentjes uit je jeugd, waaraan je bewust of onbewust herinneringen hebt. LEGO is onderdeel van het collectief bewustzijn. In een brickpainting zie je dat bekende materiaal – en vaak ook een bekend gezicht – op een ongebruikelijke manier verwerkt. Dit nodigt je uit op een andere manier te kijken en je bestaande ideeën te herzien. Natuurlijk is het aan de kijker zelf om dit zo te beleven. Je kunt ook zonder diepere bedoelingen naar mijn werk kijken.’

Kennisgeving

LEGO® is een handelsmerk van de bedrijven van de LEGO Groep. Deze website wordt niet door de LEGO Groep gesteund, geautoriseerd of goedgekeurd.

Wanneer

  • De exacte dagen en tijden dat Brickpainter Ernesto Lemke aanwezig in Studio ZOOkeeper worden later in het jaar bekend gemaakt.

Prijzen

  • Gratis

In de buurt

Toon resultaten

Hier vind je ons

Studio ZOOkeeper - Rensenpark
Hoofdstraat 18
7811 EP Emmen
Plan je route

vanaf jouw locatie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!