Neem alvast een kijkje

Op pad met de gids - Langs de Aa en door de Strubben


Meld je aan!

Deze prachtige wandeling door de omgeving van Schipborg brengt je langs de meest bijzondere plekjes. Deze plekjes worden nog mooier door de verhalen die de gids onderweg zal vertellen.

Het water van de Drentsche Aa kronkelt door het land. Het is ee…

Deze prachtige wandeling door de omgeving van Schipborg brengt je langs de meest bijzondere plekjes. Deze plekjes worden nog mooier door de verhalen die de gids onderweg zal vertellen.

Het water van de Drentsche Aa kronkelt door het land. Het is een van de laatste beekjes van Europa die nog zo natuurlijk stromen. Ook het kenmerkende esdorpenlandschap is bewaard gebleven. Dat bestaat uit esdorpen, de essen met hun akkers en de beekdalen met hun graslanden en houtwallen. Het is een oud cultuurlandschap, gevormd door een eeuwenlang samenspel van mens en natuur. Je kunt dat op veel plekken nog goed zien. 

Het dorp Schipborg ontstond waarschijnlijk in de late middeleeuwen langs de oude verkeersroute van Rolde naar Zuidlaren. Het heette oorspronkelijk Borck. Dankzij de scheepvaart over de Drentsche Aa kreeg het dorp de huidige naam. Het plaatsje trekt al meer dan een eeuw toeristen uit de regio. Eén van de attracties is het geweldige uitzicht over het beekdal vanaf de Kymmelsberg. Ook is er veel bijzondere flora te ontdekken.

We wandelen langs de Drentsche Aa, we komen langs tallozen grafheuvels, door de sprookjesachtige strubben en nog veel meer bijzondere plekken. Meer weten over deze veelzijdige natuur en de rijke geschiedenis van dit historische landschap? Loop dan mee met onze gids!

Na de wandeling wordt er gezamenlijk nagepraat onder het genot van koffie/thee en wat lekkers bij Restaurant de Drentsche Aa.

Aanmelden kan via de aanmeldbutton of direct een mail naar wandeleninschipborg@gmail.com.

Wanneer

 • Zaterdag 27 juli 2024 09.30 - 12.30 uur
 • Zaterdag 31 augustus 2024 09.30 - 12.30 uur
 • Zaterdag 28 september 2024 09.30 - 12.30 uur
 • Zaterdag 26 oktober 2024 09.30 - 12.30 uur
 • Start- en eindpunt: Restaurant de Drentsche Aa, Ruiterweg 2, 9469 PN Schipborg. Hier kunt u ook parkeren.
  • Honden zijn niet toegestaan tijdens deze wandeling
  • Lengte route: 9.8 km
  • Duur: 2,5 a 3 uur
  • Tijdstip: 09.30 – 12.00/12.30

Prijzen

 • € 6,50 per persoon incl. koffie/thee en gebak bij Restaurant de Drentsche Aa Graag contant meenemen zodat de gids in één keer kan afrekenen.

In de buurt

Toon resultaten

Hier vind je ons

Restaurant de Drentsche Aa
Ruiterweg 2
9469PN Schipborg
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meld je aan!

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!