Beeldmerk tentoonstelling Wat zou JIJ doen?

Dit jaar vieren wij 75 jaar vrijheid. De vrijheid die in 1945 met het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt ingeluid. Om te bevatten hoe waardevol onze vrijheid vandaag de …

Lees verder

Dit jaar vieren wij 75 jaar vrijheid. De vrijheid die in 1945 met het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt ingeluid. Om te bevatten hoe waardevol onze vrijheid vandaag de dag is, kijken wij terug op die onzekere en gevaarlijke tijd van onvrijheid en oorlog. Wat maken de inwoners van Zuidoost-Drenthe mee? Kiezen zij ervoor om te vluchten, verzet te bieden of samen te werken met de nationaalsocialisten? Maar ook, wat gebeurt er aan de andere kant van de grens in het Duitse Emsland? De buren waarin we altijd zoveel van onszelf herkennen. Waarmee we werken, handeldrijven en trouwen. Totdat alles op zijn kop komt te staan. De landsgrens wordt bepalend voor de rol van beide regio’s in de oorlogsjaren. Drenten en Emslanders staan voor moeilijke keuzes, hebben soms zelfs geen keuze. Ontmoet de mensen die voor dit dilemma staan. Wat zou JIJ doen als jij in hun schoenen staat?

Deze expositie bestaat uit twee delen. Het grootste deel is te zien in Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht. Een klein deel is te zien in het Museum Collectie Brands pop-up museum in het centrum van Emmen (Kerkpad 61, aan het plein bij de Grote Kerk en tegenover de ingang van het gemeentehuis). Het pop-up museum is van donderdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur gratis te bezoeken. 

Deze tentoonstelling is in samenwerking met het Emslandmuseum Lingen (D) ontwikkeld.

 

Ga voor meer informatie over de tentoonstelling, het pop-up museum en vooraf reserveren naar onze website.

 

Lees minder

Wanneer

  • elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag t/m 30 december 202011.00 - 17.00 uur
  • elke zaterdag en zondag t/m 30 december 202013.00 - 17.00 uur
  • Let op: openingstijden kunnen afwijken tijdens feestdagen
  • In verband met de coronamaatregelen vragen we u vriendelijk om vooraf te reserveren via onze website. Gesloten met Hemelvaart en Bevrijdingsdag. Geopend met Pasen en Pinksteren van 13:00 tot 17:00 uur.

Prijzen

  • Volwassenen€ 7,50
  • MJK (Museumjaarkaart)€ 0,00
  • Kinderen€ 0,00 Kinderen t/m 5 jaar
  • Kinderen€ 2,50 Kinderen 6 t/m 14 jaar
  • CJP (Cultureel Jongeren Paspoort)€ 2,50

In de buurt

Toon resultaten