The American Dream

De Amerikaanse droom beleven? Dat kan nu dichterbij huis dan je denkt. Het Drents Museum en de Kunsthalle Emden slaan de handen ineen voor de internationale dubbeltentoonstelling The American Dream. De tentoonstelling toont een spectaculair overzicht van Amerikaans realisme van 1945 tot heden.

Beleef The American Dream in Drenthe

Edward Hopper, Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Chuck Close en vele andere topkunstenaars voeren je mee langs de kunst, cultuur en geschiedenis van het naoorlogse Amerika. De tentoonstelling is bijzonder. Ten eerste omdat er in Europa nooit eerder zo’n uitgebreid overzicht werd getoond van het Amerikaans realisme. Daarnaast betreft het een bijzondere samenwerking tussen het Drents Museum in Assen en de Kunsthalle in Emden. De tentoonstelling in Assen richt zich op de periode 1945-1965. In Emden zijn werken te zien van 1965 tot heden. Naast deze tentoonstellingen presenteren beide musea ook een verbindende selectie van een aantal werken uit de periode die gelijktijdig in het partnermuseum loopt.

Bestel je tickets

.

Arrangementen The American Dream

Een bezoekje aan het Drents Museum is zeker een aanrader. Nog leuker is het om dit bezoek te combineren met een overnachting, zodat je de volgende dag alle tijd hebt om nog een dagje cultuur te snuiven in Drenthe.

Cultuur bucketlist

In Drenthe vind je cultuur letterlijk op elke hoek van de straat. Dus ben je in Drenthe, zet dan naast een bezoek aan het Drents Museum ook de volgende bezienswaardigheden en activiteiten op je bucketlist: