Voorgerecht

Blonde d'Aquitaine tartaar - á la Rickkies Boer'n Bistro

Het voorgerecht voor het Drentse Kerstmenu komt van Rickkies Boer'n Bistro. Lees hieronder hoe je zijn heerlijke Blonde d' Aquitaine tartaar zelf klaar maakt. 

Boodschappenlijstje: 

Tartaar: 

  • 200 gram vers gemalen tartaar van de Blonde d'Aquitaine        
  • Half uitje gesnipperd
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 60 gram kleine augurken
  • Peper en zout 

Mayonaise:  

  • 50 gram verse bieslook fijn
  • 70 gram Hellemans mayonaise
  • 2 theelepels crème fraiche
  • Eén achtste limoen (uitknijpen)
  • Peper en zout

Bereiding

Bereiding mayonaise 

Meng alle ingredienten voor de mayonaise door elkaar. Laat het mengsel een uur in de koeling staan. Af en toe even doorroeren en klaar is kees! 

Bereiding tartaar 

Bekijk de video hieronder voor de bereiding van de tartaar.

 

Blonde d'Aquitaine

Het Blonde d’Aquitaine rundvlees is bijzonder smaakvol. In de Franse restaurants krijgt het vlees van de Blonde de hoogste waardering. Kortom, voor een lekkere tartaar moet je bij de Blonde d’Aquitaine zijn! De dieren leveren een superieure vleeskwaliteit; fijne vleesdraad, erg malse biefstuk, fijn skelet dat zorgt voor hoog rendement, veel bespiering over het gehele lichaam, weinig vetaanzet en cholesterolarm.

 

Rickkie's Boer'n Bistro

Bij Rickkies Boer'n Bistro is de gastheer ook de kok en de boer de restaurateur. De heerlijke gerechten worden gemaakt van het vee dat rond de bistro loopt. Zodra het mag, is een bezoek aan deze unieke bistro's zeker aan te raden. 

Meer informatie

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!