Vakantieherinneringen aan Drenthe

Denk jij af en toe ook terug aan die mooie zomers in Drenthe? Het is toch heerlijk om thuis door de vakantiefoto's te bladeren... Samen herinneringen ophalen en lekker wegdromen. We vroegen onze volgers naar hun mooiste vakantieherinnering aan Drenthe. Lees hun verhaal en vergeet niet daarna ook zelf de fotoboeken er eens bij te pakken. Even met je gedachten ergens anders! 

1. Rode wangen van het buitenspelen - "Toen we naar huis moesten, zaten er 3 huilende kinderen in de auto."

Het is al bijna 20 jaar geleden, maar wat hebben wij genoten op vakantiepark Diana Heide. Daar gingen we dan. Caravan achter de auto en drie kleine bengels op de achterbank. Het is ongeveer 11 km rijden maar voor hun voelde het als een wereldreis. Eenmaal aangekomen vlogen de dagen voorbij. Samen in de boot, spelen in de zandbak en naar het zwembad. Ze renden lachend rond met rode wangen van het spelen. Je kent het wel; als de kinderen blij zijn dan hebben de ouders ook vakantie. Maar toen we naar huis moesten zaten er drie huilende kinderen in de auto... Ze wilden bij hun vriendjes blijven en naar het theater waar ze zulke "leuke" liedjes zongen (wij konden ze inmiddels niet meer aanhoren). Ze wilden nog lang niet naar huis. En stiekem wij ook niet! We denken nog vaak terug aan die warme zinderende dagen en de prachtige natuur.
Theranta Hummel - Beilen

2. Op mooie zomerdagen naar de zwemplas - "Voor het vakantiegevoel hoeven wij niet ver te reizen"

Iedere zomer maken wij herinneringen in onze eigen omgeving: bij één van de zwemplassen of bij het bosbad in Noord-Sleen. Op mooie zomerdagen (hoeft niet eens heel warm te zijn) gooien we handdoeken, stoeltjes, emmertjes en een voetbal in de auto of in de bakfiets. Klaar om te gaan! Waar we heen willen beslissen we ter plekke. Hebben de kinderen zin om van de glijbaan te sjezen dan gaan we naar het bosbad. Maar de zwemplassen zijn ook altijd heerlijk. Bij de Kibbelkoele en het Loomeer is een ruim zandstrand waar ook de kleintjes lekker kunnen spelen. En voor wat extra verkoeling mag een ijsje natuurlijk niet ontbreken! Voor het vakantiegevoel hoeven wij niet ver te reizen.
Heidi Renting - Sleen

3. Jarenlang genieten op de camping - "Drenthe voelde als een 2e thuis, nu is het ons thuis."

Drenthe, vaak niet de eerste vakantiebestemming waar jongeren aan denken, maar ik kom er al mijn hele leven. En met plezier! Mijn ouders stonden met de caravan op De Noordster in Dwingeloo en iedere vakantie gingen we lekker de bossen in. Heerlijke boswandelingen met de honden, eten bij De Bospub, struinen over de markten en één keer per jaar naar de Oogstdag in Lhee. Later namen we ook onze paarden mee. Ze mochten bij een boer in het land staan en zo konden wij heerlijke bosritten maken. Het beviel ons zo goed, dat we jarenlang naar dezelfde camping gingen. Drenthe ging in ons hart zitten. De omgeving, de mensen... Het voelde als een tweede thuis, nu is het ons thuis. We hakten de knoop door en we zijn verhuisd. Voor ons is Drenthe een vakantieliefde voor het leven! 
Caroline Calon - Ansen

4. Na 30 jaar terug naar dezelfde plek - "Wat is het leuk om nu mijn eigen dochters mee te nemen"

Als kind kwam ik vanuit Groningen al met mijn familie zwemmen bij ’t Nije Hemelriek. Lekker een dag op stap met een tas vol handdoeken, een parasol, schep, broodjes en pakjes drinken. Vorig jaar kwam ik hier na 30 jaar weer terug, tijdens een vakantie bij Hof van Saksen. Wat is er veel veranderd, maar wat is het leuk om nu – als volgende generatie – mijn eigen dochters mee te nemen naar deze zwemplas. Prachtig helder, bijna azuurblauw water! Een mooie toevoeging is het DX Adventurepark, een jump park op het water voor 8+. Leuk voor gezinnen met jonge kinderen, maar ook voor tieners. En heb je wel eens gezwommen in een openluchtzwembad in het bos? Wij gingen naar zwembad Zwanemeer. Helaas geen bekenden van vroeger tegengekomen, maar we hebben wel onwijs genoten van deze “geheime plek” in het bos!
Dorien Broekhof - Voorschoten

Ook leuk om te lezen

Jeugdherinneringen maken

Jeugdherinneringen maken Een gezin zit gezellig op een terrasje

Sommige jeugdherinneringen vergeet je nooit. Eindeloos buiten spelen, een hut bouwen, kamperen in een tent en alles was even spannend en nieuw. Je kunt je verhalen vertellen aan je kinderen, maar beter kun je hen ze zelf laten ervaren.

Paardrijden in Drenthe

Paardrijden in Drenthe Paardrijden in Drenthe

Het is hier genieten voor ruiters en menners die graag buitenritten maken. De natuurgebieden en de uitstekende routes maken Drenthe tot een paradijs voor paardenliefhebbers. Kom met je eigen paard, of huur een paard of pony bij één van de vele maneges.

48 uur de boom in

48 uur de boom in Kinderen klimmen in een boom

Hoog in de bomen ligt de wereld aan je voeten. Lijkt de hectiek van alle dag mijlenver weg en komt de avonturier in je tot leven. Dus hup, met z'n allen de boom in! Gezellig met het hele gezin een weekend lang verblijven op grote hoogte. Een herinnering voor het leven. 

5x Verrassende vakantieparken

5x Verrassende vakantieparken Een huisje op het vakantiepark Landal Land van Bartje met een jong gezin.

Krijg jij door deze leuke herinneringen alweer zin om nieuwe plannen te maken samen met je gezin? Voor een korte vakantie of weekendje weg bijvoorbeeld. Ter inspiratie zetten wij alvast vijf verrassende vakantieparken voor je op een rijtje.

De 10 mooiste zwemplassen

De 10 mooiste zwemplassen

Zwemplassen en natuurbaden zijn er in Drenthe bijna net zoveel als bossen en heide. Je kunt er heerlijk in zwemmen, want het water in Drenthe is net zo schoon als de overige natuur. We geven je onze tien mooiste zwemplassen en natuurbaden.

Smarthphonefotografie: neem de Drentse natuur mee naar huis

Smarthphonefotografie: neem de Drentse natuur mee naar huis In het bos een foto maken van de natuur met een smartphone.

De natuur in Drenthe is onvergetelijk, zeker als je er foto’s van maakt. Mooie herinneringen om mee naar huis te nemen. Maar natuurfotografie is nog best ingewikkeld. We geven je wat tips!

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!