Tussengerecht
Gebakken portobello met aardappelschuim en crème fraîche - á la Restaurant Poortman
Speciaal voor het Drentse kerstmenu deelt Maurice Grendelman van Café-Restaurant Poortman het recept van zijn overheerlijke gebakken portobello met aardappelschuim en creme fraîche.
Boodschappenlijstje
voor 4 personen
- 1 kg aardappelen kruimig
- 100 gram room
- 50 gram roomboter
- 200 gram portobello blokjes
- Gerookte amandel
- Tuinkers
- Bundelzwammen
- Bieslook
Bereiding
Kook de aardappelen in de schil helemaal gaar. Pel de aardappelen en doe ze in de blender, samen met 40 gram kookvocht, 100 gram room en 50 gram boter. Bak de portobello in een steelpan en maak het op smaak met peper en zout. Leg de portobello op het bord en doe daar boven op de aardappelpuree. Verdeel de bundelzwammen, bieslook, gerookte amandelen en tuinkers over het gerecht. Eet smakelijk!
Restaurant Poortman
In het ongerepte Reestdal ligt Café-Restaurant Poortman. Gelegen aan de kronkelende Reest en omringd door ooievaars geniet je hier van de lokale keuken.
Meer informatie

