Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Drenthe. Lees meer.

Richtlijnen voor een bezoek aan de natuur

We krijgen weer iets meer bewegingsvrijhied in Nederland. En dan is het natuurlijk heerlijk om de Drentse natuur in te gaan. Want dat is de ideale plek om te bewegen en het hoofd leeg te maken, zeker met lekker weer. We moeten er samen voor zorgen dat meer ruimte mogelijk blijft. Daarom graag al je aandacht voor een paar basisregels die ook na 11 mei blijven gelden:

Richtlijnen RIVM

Geniet van de Drentse natuur, maar blijf je aan de richtlijnen van het RIVM houden:

  • Vermijd drukke plekken
  • Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar
  • Ben je verkouden of grieperig, blijf dan in elk geval thuis
  • Ga zoveel mogelijk op rustige tijdstippen

In de buurt

Ga bij voorkeur naar een park of natuurgebied bij je in de buurt. Zo worden de natuurbezoekers beter verspreid en is het veel gemakkelijker om je aan de afspraken te houden.

Horeca gesloten

De horeca is tot 1 juni gesloten. Gemeenschappelijke toiletten zijn ook dicht. Denk daaraan voordat je naar buiten gaat. 

Afval

Laat geen afval slingeren; zeker geen papieren zakdoekjes.

Broedseizoen

Houd je aan de toegangsregels van het gebied. Het broedseizoen is begonnen. Dat betekent doorgaans dat je op de paden moet blijven, en dat de hond aan de lijn moet. Lees de borden in het gebied goed en houd je daar ook aan.

Gezond verstand

Zo blijft meer bewegingsvrijheid voor iedereen mogelijke en kan iedereen de natuurgebieden volop beleven. Kortom, houd rekening met elkaar, geniet van de natuur, maar blijf je gezond verstand gebruiken.

Bron: Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!