Nagerecht Valentijnsdiner

Ganachetaart van pure chocolade en Grand Marnier, sinaasappelroom en vanille roomijs - á la Diner-Café Bussemaker

Bij een avondje lang tafelen mag een nagerecht natuurlijk niet ontbreken. En voor de ganachetaart van Diner-Café Bussemaker uit Exloo maakt iedereen graag nog een plekje vrij,

Boodschappenlijstje

Voor de bodem:
Ronde bakvorm van 20 cm
300 gr koekjes (Mariakoekjes o.i.d.)
200 gr roomboter (gesmolten)

Voor de ganachevulling:
250 gr pure chocolade, 52%
300 gr slagroom ongezoet
50 gr suiker
75 gr Grand Marnier sinaasappellikeur

Voor de sinaasappelroom:
250 ml slagroom gezoet
Rasp van 2 sinaasappels

Plus:
Vanille roomijs

Bereiding

De bodem:
Hak de koekjes fijn in de keukenmachine of doe ze in een zak en sla stuk
Meng dit met de gesmolten boter en bekleed met dit koekjesmengsel de taartbodem van de bakvorm 20 cm.
Zet dit in de koelkast en laat hard worden.

De ganachevulling:
Breng de slagroom met suiker aan de kook. Kookt dit, haal het dan gelijk van het vuur
Voeg vervolgens de chocolade toe en los op.
Aansluitend de Grand Marnier toevoegen
Laat dit iets afkoelen. Haal de bodem uit de koelkast en giet hierop het ganachemengsel.
Laat alles weer opstijven in de koelkast, ongeveer 2 uur.

Sinaasappelroom:
Maak de sinaasappelroom zo kort mogelijk van tevoren, om teruglopen tegen te gaan.
Meng de slagroom gezoet met de rasp van de sinaasappelen en klop dit tot de gewenste dikte.

De chocoladeschotsen voor de garnering kun je ook heel gemakkelijk zelf maken. Giet warme chocolade op bakpapier, strijk het dun uit, laat het afkoelen en breek het dan in schotsen.

Succes en geniet namens Diner-Café Bussemaker!
 

Serveertip

Snijd de koude taart in kleine puntjes en maak ze op zoals op de afbeelding. De sinaasappelroom kun je met twee lepels in een mooie vorm modelleren. En een bolletje roomijs staat niet op de afbeelding, maar hoort er wel bij.

Een heerlijk toetje, ganachetaart van diner-café Bussemaker

Diner-Café Bussemaker

Nog meer lekkers proeven? Van vrijdag tot en met zondag kun je bij Bussemaker heerlijke maaltijden afhalen. Ook voor Valentijnsdag.

Meer informatie
Het interieur van dinercafé Bussemaker in Exloo Een plank vol met heerlijke hapjes in dinercafé Bussemaker in Exloo.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!