Nagerecht
Cheesecake - á la Restaurant De Schildhoeve
Speciaal voor het Drentse kerstmenu deelt Luuk de Weerd van Restaurant De Schildhoeve het recept van zijn befaamde cheesecake. Een heerlijke afsluiter van het Drents kerstmenu.
Boodschappenlijstje
Voor de bodem:
-
150 gram Bastognekoek
-
50 gram gesmolten boter
Voor de cheesecake:
-
600 gram roomkaas
-
75 gram suiker
-
3 eieren
-
125 gram zure room
-
Rasp van 1/2 citroen
-
2 theelepels maizena
Voor garnering:
-
1 Blik (400gr) amarene kersen
-
3 bladen gelatine
Voor de tuille (het koekje):
-
50 gram eiwit
-
50 gram bloem
-
50 gram boter
-
50 gram poedersuiker
Bereiding bodem
Kruimel de Bastogne koek fijn en voeg hier gesmolten boter aan toe (smelten op laag vuur in een pannetje). Verdeel dit in een springvorm over het bakpapier en zet het koud (koelkast).
Bereiding cheescake
Meng de ingredienten goed (eventueel in een keukenmachine). Giet ze in de springvorm, op de Bastognekoekbodem, dek daarna af met aluminiumfolie. Zet de springvorm au bain-marie in de oven en bak het een half uur op 175 graden. Haal de folie van de Cheesecake en bak verder. Kijk na 50 minuten of het stevig aanvoelt door er lichtjes met je vinger op te drukken. Je moet dan een lichte deining voelen. Wanneer de Cheesecake klaar is, laten rusten op het aanrecht op een ovenrekje.Wanneer de onderkant koud aanvoelt, kun je de Cheesecake verder koelen in de koelkast.
Bereiding garnering
Giet de kersen af en bewaar het vocht (ongeveer 250ml). Doe dit vocht in een pannetje. Week de gelatine in water (drie blaadjes). Als de gelatine zacht aanvoelt, los dit op in het amarene kersen vocht. Giet deze lauwwarm over de afgekoelde cheesecake. Hierdoor krijg je een mooi kersen gelei laagje over de cheesecake. Samen verder koelen in de koelkast.
Bereiding tuille
Smelt de boter in een pannetje. Doe de bloem, eiwit en poedersuiker bij elkaar in een mengkom. Giet de boter hierbij en spatel het geheel tot een homogene massa. Pak een bakplaat en leg daarover bakpapier. Smeer het beslag uit over het bakpapier tot een groot vierkant (let op niet te dik). Bak het af in de oven op 160 graden in 7 minuten tot het goudbruin is. Daarna laten afkoelen en in stukjes breken tot schotsen.
Serveertip
Plaats de cheesecake op het mooiste bord. Leg een paar losse amarene kersen erop/ernaast.
Snijd de rest van de amarene kersen fijn en maak hier een klein bolletje van met twee lepels. Plaats de schotsen op en naast de taart. Garneer af met poedersuiker
Eet smakelijk!
De Schildhoeve
Bezoek De Schildhoeve voor een totaalbeleving. Hier geniet je van gerechten vol lokale ingrediënten, gastvrije bediening, buitengewone wijnen en persoonlijke aandacht in een sfeervolle setting.
Meer informatie

